Konklusjon og konkurrenter

A6 3.2 FSI Quattro møter mest konkurranse fra Mercedes E320 4matic. Fordelen for Audi er her er at den går mye fortere og at den i praksis vil koste minst 100.000 kroner mindre enn Mercedesen.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Audi A6 er som resten av premiumbilene tilgjengelig med mye ekstrautstyr, men listen over standardutstyr er også omfattende. Standardutstyret omfatter blant annet et elektronisk klimaanlegg med to soner, integrert radio og CD-spiller, fartsholder, regnsensor og skinntrukket multifunksjonsratt. Også sikkerhetspakken er bra. Med på kjøpet får man både elektronisk stabilitetsprogram (ESP), åtte kollisjonsputer samt automatiske beltestrammere både i for- og bakseter. I tillegg er MMI-panelet, en stor skjerm og alufelger med i standardutstyrspakken. Dermed vil de fleste kunne klare seg godt uten å måtte bruke penger på ekstrautstyr. Testbilen koster i utgangspunktet 680.300 kroner, og da er også automatgir og firehjulsdrift inkludert i prisen. Testbilen kostet snaue 860.000 kroner, men var også til gjengjeld spekket med all verdens overflod.

Konklusjon

I forhold til Mercedes E320 4matic mener vi Audi A6 3.2 er et bedre valg. Du får en nyere, mer sportslig, større og raskere bil til en lavere pris. Mercedesen har 31 hestekrefter og 15 newtonmeter mindre enn A6 3.2, og bruker hele 8,4 sekunder fra 0 til 100. I forhold til A6 3.2 er den ikke sprek.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer