Konklusjon og konkurrenter

Som fritidsbil med ekstra fremkommelighet har Berlingo XTR svært få konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert

Hovedkonkurrenten blir selvsagt Renault Kangoo 4X4, men også Volkswagen har en liten luring i ermet som vi skal se litt nærmere på.

Listeprisen for en Berlingo XTR er 237.900 kroner, og i tillegg vil nok de fleste koste på seg et nokså dyrt manuelt klimaanlegg til 10.300 kroner. Med klimaanlegg på plass blir den sammenliknbare prisen 248.200 kroner.

Tøffeste

Renault Kangoo 4X4 er den tøffeste konkurrenten til Berlingo XTR. Den har det meste du finner på Berlingoen, og den har i tillegg firehjulsdrift. Det er et ganske enkelt firehjulsdriftsystem der bakhjulene blir koblet inn ved hjulspinn på forhjulene. Heller ikke Kangoo er noen terrengbil, men den vil garantert komme mye lengre inn i skogen enn Berlingo XTR. Den har også en prisfordel med noen tusenlapper, listeprisen er 243.000 kroner. 1,6-literen du finner i Kangoo har tilsvarende dreiemoment, men bare 95 hestekrefter. Det gjør den et par sekunder tregere enn Berlingoen i akselerasjonsøvelsen 0-100 km/t.

Nykommer

Selv om Volkswagen gjør så godt de kan for å gjemme den unna, er også Caddy tilgjengelig som femseter. Den leveres med to forskjellige motoralternativer, og den som likner mest på vår testbil er en 1,6-liter på 102 hestekrefter. Den koster 242.000 kroner med klimaanlegg. Og selv om den mangler bakkeklaringen og understellsbeskyttelsen kan den i alle fall skilte med tilsvarende fremkommelighet ved hjelp av en elektronisk differensialbrems og antispinn. Derfor har vi tatt med litt om bilen her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.