Konklusjon og konkurrenter

Volvo V50 1.8 Business et av de beste kjøpene i sin klasse. Men V50 utfordres fra mange kanter.

Publisert
Sist oppdatert

Volvo V50 1.8 Business koster altså 300.000 kroner. Man blir da eier av en ny og moderne bil med gode kjøreegenskaper og en grei 1,8-liters motor. Utstyrsnivået er godkjent, og inkluderer blant annet ESP, integrert stereo, kjørecomputer, høyde- og dybdejusterbart ratt, vindusheiser med ett-trykk-funksjon rund baut, aluminiumsfelger, vinterdekk og metallic lakk. Sikkerheten ivaretas blant annet av seks kollisjonsputer, aktive hodestøtter, sikkerhetsnett og pyrotekniske beltestrammere på fire av passasjerplassene.

Mangler elektronisk styring

Vi savner derfor kun én ting - elektronisk styring av klimaanlegget. Stadig flere bilmodeller frister nå med termostatstyrte klimaanlegg og V50 oppleves rett og slett som litt mangelfull uten denne komfortable teknologien.

Vi mener likevel at Volvo V50 1.8 Business er et av klassens beste kjøp. La oss ta en nærmere titt på de mest opplagte konkurrentene og forklare hvorfor.

Audi A4 Avant 1.6 Business

A4 Avant 1.6 koster også 300.000 kroner og er en flott stasjonsvogn i utgangspunktet. I tillegg får bilen snart en omfattende ansiktsløfting. Problemet med A4 Avant 1.6 er motoren. Hadde A4 hatt en 1,8-liters motor til denne prisen ville den vært en svært farlig V50-utfordrer. Men det har den ikke. Som navnet tilsier er bilen utrustet med en 1,6-liter som yter beskjedne 102 hestekrefter og 148 Nm. Dermed blir bilen betydelig tregere enn V50 1.8. For eksempel bruker den 13 sekunder fra 0 til 100.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer