Konklusjon og konkurrenter

Nye Octavia blir dyrere enn sin forgjenger. Men fordi bilen har blitt så mye større, fremstår også de nye Octavia-prisene som gode.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Octavia er et bevis for at Skoda-eventyret ikke ble et kortvarig blaff og at det tsjekkiske merket er kommer for å bli. Bilen er stor nok til å utfordre de etablerte mellomklasse-bilene, har et elegant og praktisk interiør og flotte kjøreegenskaper.

Det fremstår derfor ikke som urimelig at nye Octavia koster drøye 10.000 kroner mer enn sin forgjenger. Den velutstyrte Octavia 1.6 MPI Elegance koster 225.000 kroner, noe som betyr at den koster omtrent det samme som tilsvarende motoriserte kompaktklassebiler som Volkswagen Golf, Peugeot 307 og Toyota Corolla. Med tanke på bilens størrelse er dette en svært god pris.

Ikke oppsiktsvekkende billig

Med 1,9-liters dieselmotor stiger prisen for en Elegance-utgave til 265.000 kroner. Også dette er en god pris, selv om det ikke er oppsiktsvekkende billig. En Volkswagen Gold Trendline med samme motor koster 250.000 kroner og er dermed en god del billigere enn Octavia.

Billigere en de reelle konkurrentene

Det mest riktige blir imidlertid å sammenligne Octavia med andre mellomklassebiler. Mellomklassebiler som Citroën C5, Opel Vectra, Nissan Primera, Renault Laguna, Toyota Avensis og Volkswagen Passat koster vanligvis rundt 300.000 kroner med dieselmotor og tilsvarende utstyrsnivå. Det skal imidlertid nevnes at mange av mellomklasse-modellene har litt kraftigere motorer enn 105-hesteren vi finner i Octavia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.