Konklusjon og konkurrenter

Som du sikkert har gjettet er dette en bil som vi anbefaler. Så lenge den koster 249.900 kroner ferdig å veien har vi ikke veldig mange motargumenter. Det må i så fall være at man generelt ikke liker merket BMW eller tilsvarende.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er innstegsmodellen som koster 249.900 kroner med alt det utstyret som er nevnt i innledningskapittelet inkludert. Det er slett ikke avskrekkende, snarere tvert i mot, og det gjør at biler som Golf 1.6 FSI Comfort med 115 hestekrefter til 245.050 kroner uten klimaanlegg og vinterdekk, og Toyota Corolla 1.6 Sol til 227.700 kroner, også uten vinterdekk, på langt nær fremstår som de helt store røverkjøpene lenger. Neste opplagte konkurrent er Audi A3 Sportback. Der finnes det også en fiks ferdig modell til 249.900 kroner, men den har bare en 102 hesters motor. Den har betydelig lavere ytelser en 116i og skal du ha Sportback med de samme ytelsene som 116i må du opp på 1.6 FSI med 115 hestekrefter. Audi har ingen business-bil med denne motoren og hos Audi vil du dermed måtte bruke minst 30.000 kroner mer enn hos BMW siden en Sportback 1.6 FSI i utgangspunktet koster omlag 25.000 kroner mer enn en BMW 116i Business.

Konklusjon

Vi liker 1-serien og har nå kjørt flere modeller her hjemme. 120i falt ikke helt i smak, men 118d business er et kjempealternativ hvor du får mye krefter og et lavt forbruk til en fin pris. 120d er løsningen for de som absolutt skal ha mest mulig fart, mens volummodellen 116i som vi har kjørt her, er den som totalt gir mest varer for pengene. Vi gir en stående kjøpsanbefaling på denne bilen så lenge prisen er 249.900 kroner. Importøren har garantert den prisen frem til nyttår. Etter det kommer eventuelle avgiftsøkninger til å avgjøre hva som skjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer