Konklusjon og konkurrenter

Jaguar S-type 2.7 D er en overraskende god bil. Problemet er at den faller mellom tre stoler.

Publisert
Sist oppdatert

Ja, vår testbil denne gang faller ikke bare mellom to, men mellom tre stoler. De tre stolene heter Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes-Benz E-klasse. For selv om S-type isolert sett er en god og svært komfortabel bil, skal du være uvanlig anglofil for å velge S-type fremfor slike konkurrenter.

Gammel

Sannheten om S-type er nemlig at den er en gammel bil. S-type vakte oppsikt med sin bisarre grill allerede i 1998 og hadde sin første ansiktsløfting allerede i 2001. Til sammenligning fremstår derfor konkurrentene som de rene ungdommer.

Trang

S-type er også en liten bil. Riktignok ikke i ytre mål, for S-type er hele 488 centimeter lang og 182 centimeter bred. Men innvendig. Med tanke på de ytre målene er bakseteplassen skandaløst dårlig.

Bagasjerommet er heller ikke imponerende. Riktignok er det dypt, men samtidig er det svært lavt. S-type rommer derfor ikke mer enn 400 liter bagasje, 100 til 150 liter mindre enn konkurrentene.

Dyr

I tillegg er S-type en dyr bil. S-type 2,7 D koster 667.000 kroner, omtrent det samme som konkurrentene. Dette til tross for at motoren har et mindre slagvolum og yter lavere effekt, noe som gir en avgiftsfordel på over 40.000 kroner sammenlignet for eksempel Audi A6 3.0 TDI. Hvis vi i tillegg tar med at A6 i motsetning til S-type har firehjulsdrift, fremstår Jaguaren som overraskende dyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer