Konklusjon og konkurrenter

Overraskende liten prisforskjell til konkurrentene. Peugeot 307, Toyota Corolla og Volkswagen Golf med toliters dieselmotor får en slitsom konkurrent i 118d.

Publisert
Sist oppdatert

En Golf starter som tidligere nevnt på 275.000 med en litt sprekere motor. Corolla med 2-liter koster 279.400 kroner i en velutstyrt Sol-utgave. Siden 118d Business leveres med vinterhjul og metallik lakk er prisene ganske like. Likevel tror vi ikke disse bilene blir de viktigste konkurrentene, vi tror nye Audi A3 Sportback blir den som flest har med i finalerunden.

Eksklusiv kompaktklasse

Audi har med sin A3 vist at det er mulig å selge dyrere biler til kunder i kompaktklassen, men foreløpig har A3 kun vært tilgjengelig med tre dører. Disse kundene får nå to svært spennende alternativer, Audi A3 Sportback og BMW 1-serie. Med små bensinmotorer kniver disse i klassen for businessbiler under 250.000 kroner, men i klassen under 300.000 kroner regjerer BMW 118d alene.

Vi skal teste A3 Sportback i nærmeste fremtid, men inntrykkene fra lanseringer er at A3 Sportback en velkjørende bil i klassetoppen som tilbyr litt mer plass enn 1-serie. Problemet for A3 Sportback er prisen, den mest sammenliknbare modellen starter på 338.000 kroner. Det er en 2.0 TDI med 2-liters diesel på 140 hestekrefter. Den er dreiemomentsterkere enn 118d, og kniper også noen tideler i akselerasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer