Konklusjon og konkurrenter

BMW 5-serie stasjonsvogn er det opplagte valget for den som er opptatt av kjøreegenskaper og sportslighet. Men E-klasse lurer i sivet.

Publisert
Sist oppdatert

BMW 530d Touring koster 706.000 kroner, 37.000 kroner mer enn sedanen (669.000 kroner). Dette er selvsagt en svært høy sum, men likevel ikke mer enn det man må regne med etter at bilen har passert det norske avgiftssystemet (i Sverige slipper du unna med 423.000 kroner).

A6 Avant i mai

Audi A6 Avant er ikke klar før i mai neste år, og Audi har dermed for tiden ikke noen verdig konkurrent til 5-serie Touring. Den som har tålmodighet gjør imidlertid klokt i å vente til våren. Med utgangspunkt i sedanen er det grunn til å anta at A6 Avant vil bli en usedvanlig god og vakker bil. A6 3.0 TDI quattro koster 674.000 kroner i sedanversjon og stasjonsvognen vil sannsynligvis koste ganske nøyaktig det samme som BMW 530d Touring.

Mer komfortabel E-klasse

Mercedes-Benz, derimot, har vært på markedet med sin nye stasjonsvogn i over et år. E-klasse stasjonsvogn er en fantastisk bil, som blant annet kan friste med et betydelige større lasterom og smartere løsninger enn 5-serie Touring. E-klasse er i tillegg en av de mest komfortable bilene på markedet og bør velges fremfor 5-serie hvis komfort står høyt på agendaen. E-klasse kommer imidlertid til kort hvis sportslighet er målet, i hvert fall når 5-serien er utrustet med Dynamic drive.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer