Konklusjon og konkurrenter

Er du ute etter kjøreglede er Mini Cooper Cabrio klassens beste kjøp. Hvis komfort og cruising står på agendaen, er ikke Mini noe opplagt valg.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange år siden kabrioleter stort sett var forbeholdt velstående nordmenn. I dag finnes det faktisk hele åtte kabrioleter som koster mindre enn 300.000 kroner - Citroën C3 Pluriel, Ford StreetKa, MG TF, Peugeot 206 CC, Peugeot 307 CC, Renault Megane CC, Volkswagen Beetle - og Mini Cabrio.

Ja, fire av dem har faktisk en startpris som ligger under 250.000 kroner og Mini Cabrio er en av dem. Mini One, som har en 90-hesters motor, starter nemlig på 235.000 kroner. Dermed er det kun Citroën C3 Pluriel (217.000 kr) som har en lavere startpris enn Mini. Denne Pluriel-utgaven har imidlertid bare en 1,4-liters motor som yter 75 hestekrefter. Pluriel 1,6 (110 hk) starter på 241.000 kroner. Dermed er faktisk Mini One Norges billigste kabriolet med 1,6-liters motor.

23.000 i forskjell

Vårt testeksemplar, en Cooper Cabrio, koster 258.000 kroner. Det betyr at man betaler rundt 23.000 kroner for å øke effekten fra 90 til 115 hestekrefter. Prisøkningen er etter vårt syn ikke voldsom og vi tror nok de fleste vil oppleve at de får mye igjen de 23.000 kronene.

Flere svakheter

Som vi har avslørt i denne testen, har Mini Cabrio en god del svakheter. Stikkord er støy, lite bagasjerom, upraktiske knapper og brytere, begrenset utstyrsmengde, tung styring i bytrafikk og bremser som kunne vært kraftigere. Det som imidlertid veier opp for svakhetene er de flotte kjøreegenskapene. Disse sørger for at Mini Cabrio klarer å frembringe kjøreglede som trekker tankene mot langt dyrere sportsbiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.