Konklusjon og konkurrenter

Hvis du er på jakt etter en eksklusiv kompaktklassebil er BMW 1-serie blant de beste kjøpene du kan gjøre. Vi ville imidlertid ikke ha valgt 120i.

Publisert
Sist oppdatert

BMW 1-serie starter altså på 250.000 kroner med 1,6-liters motor og et høyt utstyrsnivå. Dette er en svært konkurransedyktig pris, selv når man sammenligner med mer ordinære kompaktklassebiler. For eksempel koster Toyota Corolla 1.6 Sol 224.000 kroner, mens Volkswagen Golf 1.6 FSI Sport koster 244.000 kroner.

120i dyrere

BMW 120i, derimot, er relativt dyr. Med en pris på 345.000 kroner blir den betydelig dyrere enn en tilsvarende motorisert Golf. Velger du en Golf 2.0 FSI Sport i stedet slipper du unna med 270.000 kroner og sparer dermed 75.000 kroner.

A3 Sportback

Den mest opplagte 1-serie-konkurrenten er imidlertid ikke Golf, men fetter A3. Foreløpig er A3 kun tilgjengelig i en upraktisk 3-dørsversjon, men allerede i september, samtidig som 1-serie, kommer nye A3 Sportback. Også A3 Sportback vil prises aggressivt, noe som blant annet betyr at innstegsversjonen med 1,6-liters motor (102 hk) vil ligge på 250.000 kroner.

Vi har ennå ikke testet A3 Sportback på norsk jord, men vi likte det vi så og opplevde på utenlandslanseringen tidligere denne måneden. Hvem som er det beste kjøpet - 1-serie eller A3 Sportback - gjenstår derfor å se.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer