Konklusjon og konkurrenter

Spenningen har lagt seg og vi kan si en del om hvor Peugeot 407 står så langt. Vi regner med at stasjonsvognen (SW), som er omlag 9 centimeter lengre og som er nordmenns favorittkarosseri, blir mest poplulær.

Publisert
Sist oppdatert

Sedaner er fortsatt noe nordemenn egentlig ikke er så interssert i. Den totale markedsandelen for sedaner ligger etter halvt salgsår i 2004 på 11,5 prosent. Altså kun litt høyere enn flerbruksbiler (11,3 prosent) og høye firehjulstrekkere (9,4 prosent). Stasjonsvogner står for 37,6 prosent av salget, alt i følge Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Som resten

Det finnes to skikkelig store sedaner i denne klassen og det er Ford Mondeo og Skoda Superb. Superb er hele 4,8 meter lang og Mondeo er 4,73 meter lang. Vectra er ganske liten og stopper på 4,6 meter, Avensis stopper på 4,63, Honda Accord på 4,67 og Mazda 6 på 4,68 meter. Peugeot måler 4,67 og er dermed på linje med de som ligger midt på treet.

Luksusfølelse

Peugeot har noe som konkurrentene her har fint lite av, luksusfølelse. Både eksteriør og interiør gir en god og eksklusiv følelse som det er vanskelig å finne for eksempel hos japanerne. Det samme gjelder Skoda. Selv om du kliner til med en Elegance-pakke på en Skoda Superb skinner det tydelig igjennom at det ikke er en premiumbil.

Konklusjon

Vi har hatt litt av hvert å plukke på, men bilen er ikke helt uaktuell likevel. Japanerne hevder seg sterkt i denne klassen og det finnes mange gode grunner for å velge japansk. Peugeot 407 hevder seg på litt andre arenaer enn akkurat det rent objektive og til tross for at de ikke ble full pott på alle punkter hadde vi det fint med bilen. Du må ikke ha for mye bruk for god bakseteplass og ikke ha for store krav til presise og sportslige kjøreegneskaper. Hvis du i tillegg liker utseendet får du mye bil og utstyr for pengene. Stasjonsvognen har vi fortsatt store forhåpninger til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer