Konklusjon og konkurrenter

Audi A4 er en relativt dyr bil. Og de nærmeste konkurrentene er enda dyrere.

Publisert
Sist oppdatert

For eksempel koster fetteren Passat med samme motor og vanlig automatgir nesten 60.000 kroner mindre. Det er en større bil, og det viser at du må sette stor pris på de ekstra kvalitetene som Audi mener å tilby. Vi gjør tildels det, og det er en klar forskjell i materialvalg og opplevd kvalitet mellom disse to bilene.

Vår testbil koster i utgangspunktet 401.900 kroner, og hadde ekstrautstyr for 132.780 kroner montert. Mye av dette kan lukes bort, men regn med minimum 30.000 kroner ekstra for å få et fornuftig utstyrsnivå.

To tette

De to nærmeste konkurrentene er BMW 3-serie og Mercedes-Benz C-klasse. BMW er dyrere og sprekere, Mercedesen nøyer seg med å være dyrere. En 320 D med automatgir koster 416.000 kroner. Prisforskjellen til Audien er moderat med tanke på at det sitter en 2-liter som leverer 150 hestekrefter og 330 Nm under panseret. Det gir en litt høyere toppfart, og 0,6 sekunder raskere spurttid enn Audien.

En Mercedes-Benz C 200 T CDI koster 432.180 kroner, og for en 220 CDI må du regne med enda 40.000 kroner til. Sistenevnte likner mest på Audien og BMWen med hensyn til dreiemoment. Den leverer 150 hestekrefter og 340 Nm, mens 200 CDI nøyer seg med 122 hestekrefter og 270 Nm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer