Konklusjon og konkurrenter

Lavt bensinforbruk, miljøvennlighet og høyt utstyrsnivå taler for Prius. Høy pris taler i mot.

Publisert
Sist oppdatert

Hybrydbilen Honda Insight har kun to seter og er dermed ikke reell Prius-konkurrent. Dessuten markedsføres ikke lenger Insight i Norge. Med andre ord - Toyota Prius har ingen åpenbare konkurrenter. Er du på jakt etter en miljøvennlig og moderne hybridbil med lavt forbruk er derfor Prius det selvskrevne valget.

Høy pris ...

Det som taler mot Prius er først og fremst prisen, som starter på 280.000 kroner. Vårt testeksemplar, topputgaven, koster 315.000 kroner. I denne prisklassen finner vi blant annet store stasjonsvogner med 1,8-liters motorer og automatgir. Disse gir mer plass og, ikke minst, langt bedre kjøreegenskaper.

... men mye utstyr

På den annen side kan du ikke regne med å få navigasjon, stemmestyring og nøkkelfri løsning på kjøpet hvis du velger tradisjonelt. Du kan heller ikke regne med at stasjonsvogner med 1,8-liters motor og automatgir klarer 0 til 100 på 10,9 sekunder.

Særdeles lettbrukt

Prius har en del svakheter, det er det ingen tvil om. Blant annet er kjøregenskapene svake. Tilhengerfeste er ikke tilgjengelig og om bilen blir stående, kan den ikke taues. Samtidig er bilen sjarmerende, lettkjørt, velutstyrt og miljøvennlig. Prius er også romslig nok til å fungere som en familiebil og er dermed et alternativ også for vanlige folk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer