Konklusjon og konkurrenter

Touareg har helt klart en misjon i klassen og blant dem som leter etter et bra forhold mellom pris og krefter har den også funnet sin plass.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Touareg er oppkalt etter det hardføre folkeslaget i de vestlige deler av Nord-Afrika og Sahara med samme navn. Volkswagens Touareg er også tøff, men tilbyr også i høyeste grad en masse luksus. Det minst glamorøse ved bilen er Volkswagen-navnet, men mange vil kanskje hevde at det er det mest "sympatiske" merket i klassen sammen med Volvo.

Mye å velge i

I typiske Volkswagen-stil finnes det et bredt motorutvalg også på Touareg. Vi har kjørt den minste dieselmotoren. I tillegg finnes det en tisylindret dieselmotor med 313 hestekrefter. På bensinsiden starter det med en V6-motor på 220 hestekrefter som går via en 4,2 liters V8 på 310 hestekrefter til en V12 som yter 420 hestekrefter. Det skulle med andre ord finnes noe for en hver smak, bare man har tilstrekkelig med penger på konto.

Konkurrenter

Hvis vi holder oss til dieselmotorer faller Porsche Cayenne vekk. Den billigste Cayenne-modellen med 250-hesters bensinmotor koster også mye mer enn testbilen. Toyota Land Cruiser og Mitsubishi Pajero er også bra arbeidsjern som klarer mye, men gir ikke den samme luksusfølelsen som Touareg. Det ser man også av salgsstistikken at disse to bilene kun er interessante som toseters varebiler.

I virkeligheten står vi igjen med Mercedes M-klasse, BMW X5, Range Rover og Volvo XC90. Range Rover TD6 er tøff, men koster snaue 200.000 kroner mer enn en Touareg 2.5 TDI som starter på 721.000 kroner. Mercedes M-klasse ryker på alder og BMW X5 har svært kraftig motor og koster også dermed en god del mer. Den har fått den nye sekssylindrete dieselmotoren med 218 hestekrefter og 500 newtonmeter og prisen har havnet på 842.000 kroner, 120.000 kroner ekstra i forhold til Touareg. Selv om Volvo XC90 verken har lavgirserie, høydejusterbart understell eller differensialpsperre har den mange av de samme kvalitetene som Touareg. XC90 har også større innvendig plass og kan ustyres med syv seter, men Volvoen har mindre hestekrefter og newtonmeter. Dermed taler kraft og terrengegneskaper for Touareg og plass og komfort for XC90 D5.

Tekniske data finner du på denne lenken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer