Konklusjon og konkurrenter

Touareg har helt klart en misjon i klassen og blant dem som leter etter et bra forhold mellom pris og krefter har den også funnet sin plass.

Publisert
Sist oppdatert

Touareg er oppkalt etter det hardføre folkeslaget i de vestlige deler av Nord-Afrika og Sahara med samme navn. Volkswagens Touareg er også tøff, men tilbyr også i høyeste grad en masse luksus. Det minst glamorøse ved bilen er Volkswagen-navnet, men mange vil kanskje hevde at det er det mest "sympatiske" merket i klassen sammen med Volvo.

Mye å velge i

I typiske Volkswagen-stil finnes det et bredt motorutvalg også på Touareg. Vi har kjørt den minste dieselmotoren. I tillegg finnes det en tisylindret dieselmotor med 313 hestekrefter. På bensinsiden starter det med en V6-motor på 220 hestekrefter som går via en 4,2 liters V8 på 310 hestekrefter til en V12 som yter 420 hestekrefter. Det skulle med andre ord finnes noe for en hver smak, bare man har tilstrekkelig med penger på konto.

Konkurrenter

Hvis vi holder oss til dieselmotorer faller Porsche Cayenne vekk. Den billigste Cayenne-modellen med 250-hesters bensinmotor koster også mye mer enn testbilen. Toyota Land Cruiser og Mitsubishi Pajero er også bra arbeidsjern som klarer mye, men gir ikke den samme luksusfølelsen som Touareg. Det ser man også av salgsstistikken at disse to bilene kun er interessante som toseters varebiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer