Konklusjon og konkurrenter

Nye Audi A6 er klassen største bil. Interiøret er lekkert og den opplevde kvaliteten høy. I tillegg taler prisene i bilens favør.

Publisert
Sist oppdatert

Audi A6 er svært godt utstyrt, og kan blant annet friste med elektronisk klimaanlegg med to soner, åtte kollisjonsputer, elektronisk stabilitetsprogram (ESP), fartsholder, regnsensor, aluminiumsfelger og integrert stereoanlegg. Fjernbetjent sentrallås, fire elektriske vindusheiser samt høyde- og dybdejusterbart ratt er selvsagt også på plass.

Det som ikke er like selvsagt, er at Audis MMI-løsning (Multi Media Interface), som er hentet fra A8, også er å finne blant standardutstyret. MMI kan benyttes til å betjene et utall funksjoner og er etter vårt syn svært brukervennlig.

Konkurransedyktig pris

Alt dette utstyret følger altså med på kjøpet hvis man kjøper en Audi A6 2.4, som er større enn konkurrentene og som kan by på enorm bakseteplass og et voldsomt bagasjerom. Derfor er prisen, 450.000 kroner, svært konkurransedyktig.

BMW 520i: 461.000 kroner

Går du til BMW-forhandleren må du betale 461.000 kroner for en 520i. Denne har en mindre motor (2,2 liter), færre hestekrefter (170), lavere dreiemoment (210 Nm) og svakere akselerasjon (9,0) enn A6 2.4. Hvis du hopper opp til 525i får du en sterkere og raskere bil. Men så må du også punge ut med 537.000 kroner, 87.000 kroner mer enn det du må betale for A6 2.4. 5-serie er i som nevnt mindre enn A6 og selges kun med 2 år nybilgaranti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer