Konklusjon og konkurrenter

Volkswagen Caravelle har flere konkurrenter i eget hus, og Merceds-Benz Viano er ikke alt for mye dyrere.

Publisert
Sist oppdatert

Personbilutgaven av Caravelle 1.9 TDI 104 hk begynner på 433.780 kroner. Samme bil registrert som kombinertbil med en fireseters benk og skillevegg starter på 395.150 kroner. En sekseters Multivan med samme motor begynner på 506.280 kroner.

Multivan skiller seg ut med betydelig bedre lydisolering og komfort, og også litt bedre kjøreegenskaper. Den veier også over 300 kilo mer enn Caravelle, og da er nok motoren for svak til å kunne anbefales.

Viano

Mercedes-Benz lanserte i fjor nye Viano. Dette er Caravelles nærmeste konkurrent og den mest umiddelbare forskjellen er at Viano har bakhjulsdrift og ESP. Viano 200 CDI koster 474.300 i kort utgave, og kan leveres med inntil åtte sitteplasser. Den har en 2,1-liters dieselmotor som er sterkere enn den i Caravelle, 109 hestekrefter og 270 Nm/1.600 o/min.

Prisforskjellen på i overkant av 40.000 kroner er ikke alt for stor med tanke på at Viano kommer med klimaanlegg foran og bak, ESP, 6-trinns girkasse og sidekollisjonsputer som standard.

Blant annet Ford Transit og Renault Trafic er tilgjengelig som personbilregistrerte med inntil 9 sitteplasser. Disse har liknende motorisering som Caravelle, og er i overkant av 40.000 kroner rimeligere. Vi har ikke kjørt noen disse bilene, Transit og Trafic er mer arbeidsbilpregede enn Volkswagens Transporter i Caravelle-utførelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer