Konklusjon og konkurrenter

Ford Focus C-Max 2.0 TDCi Trend koster 307.000 kroner, noe som ved første øyekast kan virke rimelig. Men det svake utstyrsnivået trekker ned.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har stor forståelse hvis noen føler seg støtt over at vi betegner 307.000 kroner som "rimelig". 300.000 kroner er mye penger, i hvert fall når vi snakker om en såpass liten bil som C-Max. Men relativt sett så er 307.000 kroner faktisk rimelig. Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline, som er vår favoritt i klassen, koster for eksempel 344.000 kroner.

Mangler essensielt utstyr

Men hvis vi begynner å titte litt nærmere på utstyrsnivå, er ikke C-Max så rimelig likevel. For eksempel mangler essensielt utstyr som elektronisk stabilitetsprogram (ESP) og elektronisk styring av klimaanlegget. Velger du C-Max 2.0 TDCi Trend må du også betale ekstra for elektriske vindusheiser i bakdørene og aluminiumsfelger. Når du kikker på bildene må du derfor være klar over at vårt testeksemplar hadde ekstrautstyr for 56.000 kroner.

Velg Touran

For å få noenlunde samme utstyrsnivå som i Touran 2.0 TDI Highline (som kun finnes i Highline), må man derfor opp på C-Max Ghia. Denne koster 329.000 kroner og dermed mye av den tilsynelatende prisforskjellen spist opp.

Fordi Touran på de fleste områder er en bedre bil enn C-Max, blir derfor Touran vår anbefaling også denne gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer