Konklusjon og konkurrenter

Mercedes-Benz SLK 200 Kompressor har i praksis bare én opplagt konkurrent - BMW Z4. Hvem du velger er avhengig av personlige preferanser.

Publisert
Sist oppdatert

SLK 200 Kompressor koster i utgangspunktet 462.000 kroner med manuell girkasse, som vil være å foretrekke i denne bilen.

Det finnes selvsagt en rekke andre roadstere i markedet, men få av dem egner seg særlig godt som sammenligningsgrunnlag for nye SLK.

MG-TF og MR2

Man kunne for eksempel hevdet at MG-TF (315.000) og Toyota MR2 (311.000) burde får være med i denne sammenligningen. Sistnevnte er for eksempel like rask som SLK 200 Kompressor og koster langt, langt mindre. Men disse bilene befinner seg tross alt i en helt annet klasse enn SLK, både når det kommer til utstyrsnivå og eksklusivitet.

S2000 og Boxster

I den andre enden av skalaen finner vi Honda S2000 (564.000) og Porsche Boxster (650.000). Men disse heftig motoriserte bilene er såpass dyre at det egner seg dårlig til sammenligning når utgangspunktet er en bil til 462.000 kroner.

Speedster

Opel Speedster 2.2 (465.000) koster ganske nøyaktig det samme som SLK og er mye raskere. Men den som vurderer en SLK vil vanligvis ikke vurdere denne rå sportsbilen, som er altfor ekstrem og ukomfortabel til at det blir naturlig å sammenligne den med SLK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer