Konklusjon og konkurrenter

Audi A6 er størst i klassen og har også det fortrinnet at det er den eneste bilen med dieselmotor koblet sammen med firehjulsdrift.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Audi A6 er som resten av premiumbilene tilgjengelig med mye ekstrautstyr, men listen over standardutstyr er også omfattende. Standardutstyret omfatter blant annet et elektronisk klimaanlegg med to soner, integrert radio og CD-spiller, fartsholder, regnsensor og skinntrukket multifunksjonsratt. Også sikkerhetspakken er bra. Med på kjøpet får man både elektronisk stabilitetsprogram (ESP), åtte kollisjonsputer samt automatiske beltestrammere både i for- og bakseter. I tillegg er MMI-panelet, en stor skjerm og alufelger med i standardustyrspakken. Dermed vil de fleste kunne klare seg godt uten å måtte bruke penger på ekstrautstyr. Testbilen koster i utgangspunktet 673.500 kroner og da er også automatgir og firehjulsdrift inkludert i denne prisen.

Priser

Audi A6 er veldig eksklusiv og har i tillegg lavere priser enn konkurrentene. Den koster litt mindre enn 5-serien og mye mindre enn en Mercedes E-klasse.

Konklusjon

De tre som konkurrerer hardest er tyskerne. Jaguaren koster mindre men har også litt mindre motor (2,7 liter). Vi synes Audien klarer seg bra med tanke på at den er størst og har best priser. Den er også svært luksuriøs og komfortabel, og er den eneste med dieselmotor og firehjulsdrift. Her har ikke BMW og Mecedes helt våknet enda. Audi A6 er ikke så sportslig og presis å kjøre som BMW og den er heller ikke like rask. BMW 530d ligger et hode foran her. Audi og BMW er også de eneste som klarer lavere 0 til 100 tider. Det er ikke så viktig akkurat det, men det sier en del om respons og bunndrag i motoren. Mercedes koster som vanlig mest, og er den mest komfortable og siviliserte i dette selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer