Konklusjon og konkurrenter

Er du på jakt etter en mellomklasse-stasjonsvogn i premium-segmentet er Volvo V50 en opplagt kandidat.

Publisert
Sist oppdatert

Volvo V50 er ny, frisk og elegant. V50 kan også skilte med et nydelig interiør, uvanlig høy kvalitetsfølelse og fine kjøreegenskaper. Derfor har V50 ingen grunn til å bøye hodet i respekt for tyske konkurrenter som Audi A4, BMW 3-serie eller Mercedes-Benz C-klasse.

1,6-litere før jul

Den foreløpig rimeligste utgaven av Volvo V50 heter 1.8, kan skilte med 125 hestekrefter og koster 284.000 kroner. Dette er en svært god pris sammenlignet med konkurrentene. Imidlertid er to nye motorer på vei - én bensin og én dieselmotor, begge med 1,6-liters slagvolum. Disse vil være på plass i V50 før jul.

1,8-liter kan bli dyrere

Vi har tidligere spekulert i at Volvo-importøren ville presse bensin-1,6-literen ned i 249.900 kroner. Men vi har nå mottatt signaler om at en så lav pris ikke er aktuelt. Signalene tyder tvert i mot på at 1,6-literen kan komme til å koste nesten like mye som 1,8-literen gjør i dag - og at 1,8-literen dermed vil gå opp i pris. Med tanke på at for eksempel BMW 316i Touring (som har en 1,8-liter på 115 hestekrefter) koster hele 322.000 kroner, er det ikke unaturlig at Volvo-importøren vil heve prisen på 1,8-literen så snart 1,6-literen er på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer