Konklusjon og konkurrenter

Denne Jaguaren gjør Jaguar tilgjengelig for mange rent prismessig samtidig som den også har de tingene nordmenn etterspør.

Publisert
Sist oppdatert

Tyskerene har skjønt for lenge siden at det er viktig å følge med i denne klassen. BMW, Audi og Mercedes har herjet fritt og tatt for seg av markedsandeler. Volvo har kastet seg inn i kampen med V50 og nå kommer Jaguar også. X-type 2.0 D kaster seg inn i et tøft selskap, men har helt klart livets rett.

Alternativene

En opplagt konkurrent som selger godt i Norge er Audi A4. Den finnes med en 1,9-liters dieselmotor med 130 hestekrefter. Prisen starter på 378.400 kroner, men vil med sportspakken som heter S-line runde 400.000 kroner. Audien har litt lavere dreiemoment enn Jaguaren, men klarer gode ytelsestall likevel.

Neste alternativ er BMW 320d. Her finner du suverene kjøreegenskaper og en meget sterk motor med 150 hestekrefter og 330 newtonmeter. Dette er den hardeste nøtten å knekke når det gjelder kjøring og krefter, men den vil koste mer hvis vi sammenligner utstyrsnivået på X-type kontra 320d.

Volvo V50 er også på plass med toliters dieselmotor. Den yter 136 hestekrefter og 340 newtonmeter. Kjøregenskapene er gode og motoren trekker godt. Volvo med denne motoren starter så lavt som på snaue 340.000 kroner og nærmer seg ikke 400.000 kroner før vi er på høyeste utstyrsnivå som er Premium Plus. Da er bilen derimot svært velfylt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer