Konklusjon og konkurrenter

Vi tror ikke det er lett å overbevise noen som har forelsket seg i New Beetle om at det eksisterer konkurrenter. Men det gjør det.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Ikke alle er så sjarmerende, men biler som Peugeot 307 CC og Renault Megane CC tar godt igjen med eleganse og gunstigere priser. Og snart dukker en konkurrent som også kan konkurrere på sjarm opp, denne våren lanseres Mini kabriolet.

Platetak

Begge de ovennevnte franskmennene er utstyrt med platetak som bretter seg sammen. Med taket oppe minner de mer om kupe-modeller enn om kabrioleter, og forkortelsen CC som begge har med seg i navnet står da også for Coupe Cabriolet.

Med 1,6-liters motorer rundt 110 hestekrefter koster det 274.900 kroner for Renaulten og 302.900 kroner for Peugeoten. Disse er også firesetere, og de tilbyr mer bagasjeplass enn i New Beetle kabriolet. De er også i underkant av 30 centimeter lengre.

Konklusjon

Det er langt forbi fornuften å bruke 292.810 kroner på denne bilen, det er nemlig hva den koster med manuelt klimaanlegg, lettmetallfelger og vindavviser på plass. Startprisen er 269.810 kroner. Og fordi fornuften forsvant allerede med valg av biltype ser vi ingen grunn til å overbevise om noe annet, vi setter stor pris på utradisjonelle bilvalg som lyser opp i bilkøen.

Konklusjon og konkurrenter


Også direkte konkurrentsammenlikninger blir tullete, men er det er verdt å minne om at den nye Minien kanskje blir et rimeligere alternativ i klassen for sjarmtroll.

Det vi kan slå fast er at New Beetle med denne motoren holder for cruising og avslappet kjøring, men at den ikke vil være et heldig valg for de som er ute etter sportslighet.

Store bilder finner du her.

Mer om plass og komfort finner du i vår test av tilsvarende bil med 75 hestekrefter under panseret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer