Konklusjon og konkurrenter

Fordelen, og ulempen, med Subaru Outback er at omtrent alt som finnes av ekstrautstyr allerede er på plass.

Publisert
Sist oppdatert

Du mister valgfriheten, men prislappen på 659.900 kroner reflekterer godt hva du ender opp med å betale for bilen til slutt. For eksempel må du regne med over 70.000 kroner i ekstrautstyr for at en Volvo XC70 skal ende opp på samme utstyrsnivå. Volvoen trenger nemlig skinnseter, elektrisk justerbare forseter, navigasjonsanlegg, ESP, soltak og automatgir før den er utstyrsmessig på høyde med Outback.

To konkurrenter

Volvo XC70 med 2,5-liters turbomotor er aller nærmeste konkurrent til Outback. Outbacken har en toppfart på 224 km/t mens Volvoen gir seg på akkurat 200 km/t. De akselererer også helt likt med 8,5 sekunder fra 0-100 km/t. Volvoen er nok hakket mer komfortabel med sin relativt myke fjæring, og motoren med 210 hestekrefter og 320 Nm allerede fra 1.500 o/min er mer sterk en sprek nok. Startprisen på XC70 2,5T er 587.900 kroner, og som sagt koster den omtrent akkurat det samme som Outbacken med ekstrautstyret på plass. Outback og XC70 er på centimeteren like lange.

En større og sterkere konkurrent er Audi Allroad 2,7 V6. Med et kraftig dreiemoment, herlig bi-turbo lyd, og 250 hestekrefter er den både kvikkere ut fra start og raskere enn Outback. Ulempen er at den koster over 140.000 kroner mer, og at tyngden gjør at den ikke føles like sportslig og håndterlig som Outback.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer