Konklusjon og konkurrenter

En direkte konkurrent i Volkswagen Multivan, og mange potensielle i den stadig større flerbruksbilklassen, gjør at valget ikke er helt låst for deg med stort behov for å flytte mennesker.

Publisert
Sist oppdatert

Vi skal konsentrere oss om den direkte konkurrenten fra Volkswagen, men det er verdt å tenke på flerbruksbilklassen som tilbyr plass til både seks, syv og åtte passasjerer i en prisklasse klart under Viano. For eksempel koster en Peugeot 807 2.0 HDI fra 426.200 kroner som syvseter.

Vår Viano koster i utgangspunktet 552.070 kroner i utstyrsnivå Ambiente. Blant ekstrautstyret var automatgir til 15.450 kroner. Ønsker du for eksempel en hel benk med plass til tre passasjerer på andre eller tredje rad koster det 3.060 kroner ekstra per rad.

Volkswagen Multivan

Volkswagen har valgt å oppgradere toppmodellen i Transporter-serien med blant annet andre fjæringskomponenter og betydelig mer isolasjon. Multivan framstår som hakket bedre lydisolert enn Viano, og med bedre komfort. Ulempen er at den også er dyrere. Utgaven som Volkswagen kaller Caravelle er nok mer direkte sammenliknbar, men den har vi ikke dessverre ikke kjørt den nye utgaven av.

En Volkswagen Multivan med 2,5-liters dieselmotor på 130 hestekrefter og med et dreiemoment på 340 Nm ved 2.000 o/min koster fra 573.170 kroner, i Caravelle-utførelse koster bilen med samme motor 498.660 kroner. Vi har testet en Multivan med en 174-hesters versjon av denne motoren, den starter på 658.190 kroner. Ett viktig poeng med disse bilene er at de også er tilgjengelig som avgiftsgunstige kombinertbiler, men med mindre fleksibel innredning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer