Konklusjon og konkurrenter

Jaguar X-type overbeviser ved å tilby komfort og kjøreegenskaper uten å være dyrere enn sammenliknbare konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert

Vi vurderer firehjulsdrevne biler fra BMW og Mercedes-Benz som de nærmeste konkurrentene, og biler fra Audi og Volvo som alternativer.

Grunnprisen på en Jaguar X-type 2.5 V6 stasjonsvogn er i utgangspunktet 557.300 kroner i Executive-versjon. I tillegg kommer 23.960 for automatgir. Standardutstyret er ganske omfattende, blant annet er skinnseter standard, men likevel kostet testbilen 668.860 kroner med alt ekstrautstyret.

BMW 325 Xi Aut Touring

Den 13 centimeter kortere BMW 325 Xi Aut er en nær konkurrent til Jaguaren. Prisen er i utgangspunktet gunstigere med 571.000 kroner inkludert automatgir, men erfaringsmessig blir ekstrautstyrlisten lang.

BMWen er en mer sportslig innrettet bil, og er kvikkere fra 0-100 km/t. 8,5 sekunder trenger BMWen på øvelsen Jaguaren bruker 9,2 sekunder på. Toppfarten er også høyere i BMWen. Motorytelsene er ganske like, rekkesekseren hos tyskeren leverer 192 hestekrefter og et dreiemoment på 245 Nm ved 3.500 o/min.

Mercedes-Benz C 240 T 4-matic

Også Mercedes-Benz C240 har lavere startpris enn Jaguaren med 563.700 kroner inkludert automatgir, men også den kan fort bli dyrere med alt ekstrautstyret på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer