Konklusjon og konkurrenter

Selv om det finnes større SUVer som koster det samme, og til og med mindre, er det vanskelig å ikke like bilen. Den kjører som en drøm og den som prioriterer kjøreegenskaper får det de er på jakt etter.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis vi sammenligner prisen på X3 med X5, er det ikke tvil. Du sparer omtrent 100.000 kroner. Hvis vi beveger oss over på andre merker er det flere interessante modeller som er aktuelle. VW Touareg er større enn X5, og plasserer seg prismessig midt i mellom X3 og X5. Touareg 3.2 starter på drøye 762.000 kroner og er som X3 forholdsvis ny på markedet. Det samme gjelder Volvo XC90 2.5 T som starter på 706.900 med 210 hestekrefter. Altså noe lavere enn X3. XC90 er 33 centimeter lengre enn X3, noe som resulterer i gode plassforhold og enorm bagasjeplass. Særlig XC90, men også Touareg viser at andre merker tilbyr gode biler i samme prisklasse som også er mye større enn X3, og ikke minst mer komfortable.

Konklusjon

Selv om vi ble sjarmert i senk av den brølende rekkesekseren og de sportslige egenskapene er det ting som ikke stemmer. Vi har faktisk plukket opp rykter om at en snarlig bedring av noen av de tingene vi har plukket på er på vei. Vi gleder oss også til at X3 kommer med mindre motorer. X3 3.0i er råtøff, men er dessverre også høyt priset. Vår bil med en del ekstra utstyr kostet 872.000 kroner. Vi tror mange fortsatt vil velge større modeller av andre merker inntil billigvariantene av X3 er på plass. Da først blir den oppnåelig for de som ikke har større biler tilgjengelig innenfor sitt budsjett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer