Konklusjon og konkurrenter

Mitsubishi Lancer Evolution 8 er en sjelden farveklatt og beriker den norske bilfloraen. Konkurransen består i praksis kun av én bil.

Publisert
Sist oppdatert

Evo 8 koster 570.000 kroner. For denne prisen får du en firedørs sedan med fem sitteplasser, en motor som yter hele 265 hestekrefter, firehjulsdrift og rå kjøreegenskaper. Nøyaktig det samme får du om du velger Subaru Impreza WRX STi, som koster omtrent det samme - 567.000 kroner.

Mest effekt per krone

De to bilene har også flere felles kjennetegn, blant annet to særdeles harry bakspoilere og supertriste interiører. Men når det kommer til effekt per krone, er duoen uslåelig. Det finnes rett og slett ingen andre biler som er i nærheten.

Det nærmeste vi kommer er Volvo S80 T6 (272 hk) og Nissan 350 Z (280 hk). Nå er det ingen tvil om at disse modellene er langt mer eksklusive enn våre to harry-kamerater. Problemet er bare at de koster henholdsvis 733.000 og 771.000 kroner. Og ikke er de firehjulsdrevne heller.

Raske roadstere

Hvis vi ikke er så katolske når det kommer til hestekrefter, og i stedet legger vekt på akselerasjon, dukker det opp en god del biler som kan måle seg med Evopreza. En av dem er Opel Speedster (465.000 kr - 5,9 sekunder), for ikke å snakke om Speedster Turbo (546.000 kr - 4,9 sekunder). Honda S 2000 er et annet alternativ (564.000 - 6,2 sekunder). Men dette er jo en helt annen type biler. Blant annet mister du muligheten til å ta med deg mer enn én venn på kjøretur. Og ikke er de firehjulsdrevne heller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer