Konklusjon og konkurrenter

X-Trail dCi er litt dyrere enn konkurrentene. Likevel er den klassens beste dieselkjøp.

Publisert
Sist oppdatert

X-Trail byr på kjempegod plass, også for baksetepassasjerene. Kjøreegenskapene er gode, utstyrsnivået høyt og elektronisk stabilitetsprogram (ESP) tilgjengelig. Den nye dieselmotoren er uten tvil klassens beste, noe som blant annet sørger for at X-Trail dCi også blir klassens raskeste bil.

Fra 352.000 kroner

X-Trail dCi starter på 347.000 kroner, da i Comfort-versjon. Med elektronisk klimaanlegg øker prisen til 352.000 kroner.

Sport-versjonen, som vi kjørte denne gangen, begynner på 377.000 kroner. Da er elektronisk klimaanlegg med i prisen og CD-spilleren byttet ut med en CD-skifter. I tillegg har antall kollisjonsputer økt fra to til fire og stålfelgene er byttet ut med aluminiumsfelger. Sport-versjonen har også tåkelys, midtkonsoll med armlene, hull i bakseteryggen og en sportslig takspoiler. Mot et pristillegg på 11.000 kroner, vil du også få elektronisk stabilitetsprogram.

Vi vil tro at de fleste klarer seg med X-Trail Comfort med elektronisk klima og ESP. Prisen blir da 363.000 kroner.

RAV4: Fra 340.000 kroner

Den viktigste konkurrenten heter RAV4, og i likhet med X-Trail har også denne bilen, som selger usedvanlig godt både i Norge og Europa forøvrig, nylig fått en ansiktsløfting. RAV D-4D koster 340.000 kroner og da følger både ESP, 6 kollisjonsputer og radio med på kjøpet. Elektronisk klimaanlegg må du imidlertid klare deg uten. Dette blir første standardutstyr i RAV4 Sport, som koster 360.000 kroner. Sport kan i tillegg skilte med lettmetallfelger, fartsholder, automatisk nedblendbart bakspeil, vareromsnett og skjermutbyggere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer