Konklusjon og konkurrenter

Til tross for en pris på over 500.000 kroner synes vi denne bilen er en bil ta med i betraktning hvis en stor familiediesel blir vurdert.

Publisert
Sist oppdatert

Denne bilen er topp utstyrt til en pris på 546.000 kroner. Det den eventuelt mangler av moderne utstyr er i så fall navigasjonssystem. Vi savnet ikke det så mye, men det er morsomt de gangene det dukker opp.

Stor

Selv om Ford Mondeo kan tilby noen liter ekstra bagasjerom kan den ikke leveres med stor dieselmotor. Vectra er også totalt sett en større bil. Vectra og Mondeo er omtrent like lange, begge er rundt ti centimeter lengre enn Toyota Avensis og Volkswagen Passat. Også når det kommer til kjøreegenskaper skiller Mondeo og Vectra seg positivt ut.

Konkurrenter

Det er kun Passat, i tillegg til Vectra, i dette selskapet som kan leveres med stor dieselmotor. Passat finnes med en gammel Audi-motor med 180 hestekrefter og firehjulsdrift. Da må du ut med 557.000 kroner. Volvo V70 D5 har mindre motor enn Vectra, men mye høyere prestisje. Klarer du deg med en mindre bil med mindre motor slipper du også litt billigere. Rundt 500.000 kroner koster en litt påkostet modell. Til sammenligning koster en Mercedes E 270 CDI med 177 hestekrefter og 400 newtonmeter 672.900 kroner og den nye BMW 525D med akkurat samme motorytelser som E 270 CDI vil koste 576.000 kroner med manuell girkasse. Saab 9-5 3.0 TiD med 176 hestekrefter leveres ikke med automatgir, men kan med manuell girkasse leveres til rundt 550.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer