Konklusjon og konkurrenter

Til tross for en pris på over 500.000 kroner synes vi denne bilen er en bil ta med i betraktning hvis en stor familiediesel blir vurdert.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Denne bilen er topp utstyrt til en pris på 546.000 kroner. Det den eventuelt mangler av moderne utstyr er i så fall navigasjonssystem. Vi savnet ikke det så mye, men det er morsomt de gangene det dukker opp.

Stor

Selv om Ford Mondeo kan tilby noen liter ekstra bagasjerom kan den ikke leveres med stor dieselmotor. Vectra er også totalt sett en større bil. Vectra og Mondeo er omtrent like lange, begge er rundt ti centimeter lengre enn Toyota Avensis og Volkswagen Passat. Også når det kommer til kjøreegenskaper skiller Mondeo og Vectra seg positivt ut.

Konkurrenter

Det er kun Passat, i tillegg til Vectra, i dette selskapet som kan leveres med stor dieselmotor. Passat finnes med en gammel Audi-motor med 180 hestekrefter og firehjulsdrift. Da må du ut med 557.000 kroner. Volvo V70 D5 har mindre motor enn Vectra, men mye høyere prestisje. Klarer du deg med en mindre bil med mindre motor slipper du også litt billigere. Rundt 500.000 kroner koster en litt påkostet modell. Til sammenligning koster en Mercedes E 270 CDI med 177 hestekrefter og 400 newtonmeter 672.900 kroner og den nye BMW 525D med akkurat samme motorytelser som E 270 CDI vil koste 576.000 kroner med manuell girkasse. Saab 9-5 3.0 TiD med 176 hestekrefter leveres ikke med automatgir, men kan med manuell girkasse leveres til rundt 550.000 kroner.

Konklusjon

Vi synes 546.000 kroner er i grenseland for hva man skal betale for en Vectra, men hvis vi ser på pris, effekt og plass er det ingen som har noe å stille opp med. Kubikk og hestekrefter koster dessverre like mye om bilen heter Opel eller Mercedes og slik sett blir prisene veldig utjevnet til Opels disfavør. Uansett er denne bilen så brukervennlig, praktisk, sterk og kjørbar at det i høyeste grad er noe å satse på.

Tekniske data finner du her.

Her finner du mer Opel-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder


  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer