Konklusjon og konkurrenter

Ansiktsløftingen har bidratt til at X-Trail fortsatt er blant klassens beste kjøp - tross økte priser og knallhard konkurranse.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Det er nå over ett år siden vi kåret X-Trail til nest best kjøp i klassen, kun slått av Honda CR-V. Siden den gang har det hendt mye. Blant annet har Mitsubishi lansert en helt ny bil - Outlander, mens Ford har hentet inn Maverick. Subaru Forester har kommet i helt ny utgave, mens RAV4 har fått ansiktsløfting, dieselmotor og ESP. Også Land Rover Freelander fikk nylig ansiktsløfting.

Rundt 10.000 kroner opp

Vi er usikre på om X-Trail ville ha fått en like høy plassering i en sammenligningstest i dag. Det at bensinmotoren ikke lenger kan fås i kombinasjon med ESP er blant våre viktigste innvendinger. Det er heller ikke noe pluss at prisen har steget med rundt 10.000 kroner.

Mange sterke sider

Konklusjon og konkurrenter


Dette til tross - de gode kjøreegenskapene, den høye komforten, den gode plassen og den fine bensinmotoren sørger for at X-Trail fortsatt er blant klassens beste kjøp. Vi mener ansiktsløftingen har gjort bilen godt og at X-Trail nå har blitt enda mer tiltalende. Med integrert radio/CD-spiller som standardustyr, er vi også villige til å se bort i fra deler av prisøkningen. Med en startpris på 314.900 kroner er heller ikke X-Trail spesielt dyr, selv om du i tillegg må betale 8.000 kroner for elektronisk klimaanlegg. For eksempel starter Honda CR-V på 317.500 kroner.

Diesel-test kommer

Den nye dieselmotoren er sannsynligvis klassens beste. Og fordi denne også kan leveres i kombinasjon med ESP, er det nok X-Trail dCi som blir den mest spennende varianten. Du vil derfor finne en test av denne bilen i løpet av de nærmeste ukene.

 • Store bilder finner du her.
 • Motorer vs. utstyrsnivå
   ComfortSportEleganceESPAut
  2.0 - 140 hk314 900334 900 NeiJa*
  2.2 dCi - 136 hk334 900364 900 JaNei
  2.5 - 165 hk 389 900423 900JaJa
        
  * = kommer i mai


  Her finner du mer Nissan-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer