Konklusjon og konkurrenter

Dessverre, for de med grenser å forholde seg til, bikker Touran med DSG-girkasse og 105 hestekrefters dieselmotor over 300.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Billigste Touran tilgjengelig med denne motor- og girkassekombinasjonen koster 308.060 kroner som femseter, som syvseter koster den 319.840 kroner. Vår syvseter var en Highline som i utgangspunktet koster 334.550, men som med ekstrutstyr endte opp på 385.900 kroner.

To konkurrenter

Strengt tatt er det kun to konkurrenter med tilsvarende ytelser fra en dieselmotor i kombinasjon med automatgir. Ford Focus C-max koster 330.000 kroner (335.900 kroner med ESP) i en velutstyrt Ghia-utførelse. Girkassen er en trinnløs variant som skal håndtere kreftene fra en sprek 1,6-liter på 109 hestekrefter og med et dreiemoment på 240 Nm ved 1.750 o/min. Den noe lettere C-maxen er raskere Touran, særlig i spurtøvelsen der den kniper nesten to sekunder.

Opel Zafira henger fortsatt med, og den er det andre alternativet som kan leveres med dieselmotor og automatgir. For 295.800 kroner får du en 2-liter med 100 hestekrefter og 230 Nm ved 1.950 o/min.

En av de som faller ut på grunn av at manglende automatgir er Renault Scenic 1,9 dCi, som i beste utstyrsnivå koster 318.400 kroner. Sterke 120 hestekrefter og 270 Nm hadde vært spennende i kombinasjon med automatgir, noe som sikkert dukker opp etter hvert. En litt lengre versjon av denne bilen, Grand Scenic, er en enda nærmere konkurrent til Touran – Grand Scenic lanseres denne våren.

I juni vil nye Toyota Corolla Verso dukke opp i butikkene, en potensiell konkurrent som du kan lese mer om her på DinSide i løpet av denne måneden.

Forsvarer plassen

Konklusjon og konkurrenter


Også som fullspekket bil med mye penger lagt i komfortutstyr, forsvarer Touran plassen på klassetoppen. DSG-girkassen er fremtidens girkassealternativ for familiebiler, og automatgir-funksjonaliteten passer ekstra godt i en fleksibil. Selv om prisen gjør at den konkurrerer med velutstyrte mellomklasse-stasjonsvogner, kan Touran være et fornuftig valg, komfortforskjellen er faktisk ikke så stor.

Du finner mer om plass og komfort i denne testen, og den store fleksibiltesten der Touran ble kåret til bestemann finner du her.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer