Konklusjon og konkurrenter

I praksis er det ikke så mange konkurrenter og hvis vi forlanger firehjulsdrift blir den stående alene. Vi lemper litt på kravene og tar med litt av hvert i konkurrentsammenligningen under.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at dette er en grom bil. Den er lekker og eksklusiv, og har krefter som merkes. Likevel skal vi plukke frem noen alternativer som passer nogenlunde i enten pris eller ytelser.

Konkurrenter

Den nærmeste konkurrenten blir VW Golf som visstnok skal dukke opp med denne motoren litt frem i tid. Det blir nok så og si det samme, men forhåpentligvis noe gunstigere å kjøpe. Videre i konsernet finnes Seat Leon Cupra med 225 hesters turbomotor. Den koster "kun" 440.400 kroner og tilbyr kun marginalt lavere ytelser enn Audien. BMW 330Ci med automatgir koster 642.000 kroner og har 231 hestekrefter under panseret. Det nærsmeste Mercedes kommer er en rå dieselbil fra AMG, C30 CDI Sportcoupe. Den har en femsylindret dieselmotor med 231 hestekrefter og 540 newtonmeter. Med andre ord er dette en bil som trekker svært godt, men som også koster 700.900 kroner. En bil som ikke finnes i Norge er Alfa Romeo 147 GTA. Vi har kjørt 156 GTA og 147 har den samme motoren. Det er en 3,2-liter det også som yter 250 hestekrefter. Det finnes ingen pris, men ligger nok ikke langt unna Audi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer