Konklusjon og konkurrenter

Volvo S40 er en flott bil, som ikke trenger å bøye hodet for tyske konkurrenter. Vi mener S40 absolutt må tas med i beregningen hvis du er på jakt etter en mellomklasse-sedan i premium-segmentet.

Publisert
Sist oppdatert

Vårt testeksemplar, en S40 2.4i Premium, koster hele 422.900 kroner med manuell girkasse. Skal du ha automatgir må du legge på ytterligere 19.000 kroner. Til gjengjeld er dette en svært godt utstyrt bil med en relativt kraftig motor.

Småmotorer kommer

Hvis du er villig til å vente noen måneder, kommer S40 med motorer for hvermannsen, blant annet 1,6- og 1,8-liters bensinmotorer. Sistnevnte kommer i begynnelsen av mai, og med denne 125-hesters motoren under panseret vil S40 koste 299.900 kroner, noe som er en konkurransedyktig pris.

Spennende diesel-variant

Vær også klar over at S40 vil bli tilgjengelig med en 2,0-liters dieselmotor før påske. Med denne dieselmotoren under panseret har S40 en startpris på 330.000 kroner, også dette en konkurransedyktig pris.

Tre tyskere og en svenske

Tre av de mest opplagte S40-konkurrentene kommer fra Tyskland, og heter Audi A4, BMW 3-serie og Mercedes-Benz C-klasse. Samtlige er habile og komfortable biler med gode kjøreegenskaper. Samtlige er også tilgjengelige med et bredt motorutvalg.

Landsmannen Saab 9-3 er en annen konkurrent. 9-3 har nylig blitt tilgjengelig med en 1,8-liters motor og inngangsprisen kunne dermed senkes fra omlag 330.000 til 300.000 kroner. Saab 9-3 er 464 centimeter lang og dermed klassens lengste. Volvo S40 er med sine 447 centimeter blant klassens korteste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer