Konklusjon og konkurrenter

Er du på jakt etter en stasjonsvogn i mellomklassen, har du mye å velge blant. Er Laguna Sport Tourer blant bilene du bør vurdere?

Publisert
Sist oppdatert

Laguna 1.9 dCi har mange sterke sider. Blant annet er den utstyrt med en førsteklasses motor, en fin sekstrinns girkasse og et praktisk og elegant interiør. Støyisoleringen er god og komfortgraden høy. Laguna var den første bilen som oppnådde fem stjerner i kollisjonstest hos Euro NCAP og de fleste er enige om at Laguna Sport Tourer er en vakker stasjonsvogn. Sistnevnte kan komme godt med den dagen bilen skal selges.

God pris

Laguna 1.9 dCi Authentique Business koster 292.000 kroner og dette er en god pris for en relativt komplett utstyrt bil. Riktignok mangler ESP på listen over standardutstyr, men til gjengjeld er både elektronisk klimaanlegg, integrert stereoanlegg og metallic lakk innbakt i prisen. Mange av konkurrentene ligger 10.000 til 30.000 kroner over Laguna med tilsvarende motorer.

Dvaske kjøreegenskaper

Det som taler mot Laguna er først og fremst kjøreegenskapene, som etter vårt syn er for dvaske og upresise sammenlignet med mange av konkurrentene. Bilen er som nevnt svært komfortabel, men det er mange av konkurrentene også. Deriblant Mondeo, som etter vårt syn kan skilte med langt bedre kjøregenskaper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer