Konklusjon og konkurrenter

Ytelsene fra 1,9-literen passer godt i nye Golfen, men vi klarer ikke helt å la oss overbevise om at den er det beste alternativet.

Publisert
Sist oppdatert

En av grunnene er den litt rare prisingen denne utgaven av Golf har i forhold til den mer moderne og råspreke 2-liters dieselmotoren. I kroner er forskjellen 25.000, og det kan klart være en avgjørende forskjell. Ser vi litt nærmere på prisforskjellen finner vi ut at forskjellen kun dekker avgiftsforskjellen mellom de to motoralternativene.

Med andre ord får du en mer moderne motor med 35 hestekrefter og 70 Nm mer å rutte med gratis av Volkswagen hvis du er villig til å betale avgiftene. Om det er 1,9-literen som er priset høyt eller 2-literen som er priset lavt vet vi ikke.

På tronen

Med ny Golf er det kun én ting som gjelder for Volkswagen, det er å gjenerobre tronen i kompaktklassen. Da er det Peugeot 307 og Toyota Corolla som må tuktes.

Vår testbil hadde utstyrsnivået Comfortline. Det er et pristillegg på rundt 12.000 kroner fra grunnivået Trendline, og gir deg blant annet konstantfartholder, komfortseter, regnsensor, aluminiumsfelger og midtarmlene mellom forsetene. Det vi savner spesielt utover dette er utetemperaturmåler. Skal du ha det må du legge til 1.700 kroner for kjørekomputer. Testbilens mest relevante pris er 270.650 kroner (med ESP og halvautomatisk klimaanlegg), mindre relevant er listeprisen på 261.450 kroner. Ekstrautstyr montert på testbilen var oppgradering til elektronisk klimaanalegg (2.300 kroner) og tåkelys (2.100 kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer