Konklusjon og konkurrenter

Megane stasjonsvogn har ett sterkt kort - god plass. Men svakt utstyrsnivå, samt billige og sære løsninger, ødelegger for Sport Tourer.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Renault Megane Sport Tourer 1.6 Authentique koster 227.000 kroner. Med tanke på det lave utstyrsnivået, er dette en drøy pris. Når bilen i tillegg er belemret med en rekke irriterende og tildels farlige løsninger, blir ikke bilen vårt førstevalg.

Megane stasjonsvogn må nemlig tåle sammenligning med en rekke svært seriøse konkurrenter, i første rekke Peugeot 307 og Toyota Corolla. Med tanke på at disse gir et mye bedre helhetsinntrykk, er tildels langt bedre utstyrt og i tillegg koster omtrent det samme, så faller Megane i gjennom.

Peugeot 307

Peugeot 307 1.6 XS, som koster 231.000 kroner, bare 4.000 kroner mer enn Megane. 307 1.6 XS kan skilte med en flott motor, et nydelig interiør og nesten like god plass som Megane. I tillegg får du både elektronisk klimaanlegg og elektronisk stabilitetsprogram (ESP) på kjøpet. Og velger du 307, som er vår favoritt i klassen, slipper du selvsagt å lene deg over hele bilen for å justere høyre sidespeil.

Toyota Corolla

Konklusjon og konkurrenter


Toyota Corolla 1.6 Sol koster 226.000 kroner. Også Corolla har en flott motor og er den raskeste stasjonsvognen i klassen. Corolla har et mer eksklusivt interiør enn Megane og leveres med elektronisk klimaanlegg og elektriske vindusheiser i bakdørene. Dessverre kan ikke Corolla stasjonsvogn leveres med ESP, i motsetning til Corolla kombi, som har dette som standardutstyr.

Mye å velge blant

307 er altså vår favoritt, etterfulgt av Corolla. Hvis du har noe mot disse to bilene, kan du alternativt kikke nærmere på Ford Focus, Skoda Octavia og Mitsubishi Lancer, som alle er habile kompaktklasse-stasjonsvogner. Sammenlignet med disse bilene kommer imidlertid Megane bedre ut.

I tillegg finnes det en lang rekke stasjonsvogner som henvender seg til samme publikum som Megane, for eksempel Kia Rio, Subaru Impreza og Fiat Stilo. Disse befinner seg imidlertid ikke blant våre favoritter. Det gjør heller ikke Citroën Xsara, Opel Astra, Volkswagen Golf eller Volvo V40, som alle vil bli pensjonert i løpet av nærmeste fremtid.

Eller skal du satse på fleksibil?

Konklusjon og konkurrenter


Hvis du vurderer en kompaktklassebasert stasjonsvogn skal du også være klar over at fleksibilene kan være et minst like godt alternativ. I likhet med kompakt-stasjonsvognene koster fleksibilene rundt 230.000 kroner med 1,6-liters motor. Fleksibilene er vanligvis noen centimeter kortere enn stasjonsvognene - til gjengjeld er de høyere, noe som gir mulighet for bedre plassutnyttelse. De fleste fleksibiler leveres også med uttagbare bakseter. En av de aller mest spennende fleksibilene er nettopp Renault Scenic, fetteren til Megane Sport Tourer. Du finner vår store sammenligningstest av fleksibiler her.

 • Du finner mer informasjon om Renault Megane Sport Tourer 1.6 Authentique her.
 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Renault-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer