Konklusjon og konkurrenter

Megane stasjonsvogn har ett sterkt kort - god plass. Men svakt utstyrsnivå, samt billige og sære løsninger, ødelegger for Sport Tourer.

Publisert
Sist oppdatert

Renault Megane Sport Tourer 1.6 Authentique koster 227.000 kroner. Med tanke på det lave utstyrsnivået, er dette en drøy pris. Når bilen i tillegg er belemret med en rekke irriterende og tildels farlige løsninger, blir ikke bilen vårt førstevalg.

Megane stasjonsvogn må nemlig tåle sammenligning med en rekke svært seriøse konkurrenter, i første rekke Peugeot 307 og Toyota Corolla. Med tanke på at disse gir et mye bedre helhetsinntrykk, er tildels langt bedre utstyrt og i tillegg koster omtrent det samme, så faller Megane i gjennom.

Peugeot 307

Peugeot 307 1.6 XS, som koster 231.000 kroner, bare 4.000 kroner mer enn Megane. 307 1.6 XS kan skilte med en flott motor, et nydelig interiør og nesten like god plass som Megane. I tillegg får du både elektronisk klimaanlegg og elektronisk stabilitetsprogram (ESP) på kjøpet. Og velger du 307, som er vår favoritt i klassen, slipper du selvsagt å lene deg over hele bilen for å justere høyre sidespeil.

Toyota Corolla

Toyota Corolla 1.6 Sol koster 226.000 kroner. Også Corolla har en flott motor og er den raskeste stasjonsvognen i klassen. Corolla har et mer eksklusivt interiør enn Megane og leveres med elektronisk klimaanlegg og elektriske vindusheiser i bakdørene. Dessverre kan ikke Corolla stasjonsvogn leveres med ESP, i motsetning til Corolla kombi, som har dette som standardutstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer