Konklusjon og konkurrenter

Er Toyota Avensis med dieselmotor et godt kjøp? Og hvis du først velger Avensis D4-D - bør du da velge D-CAT?

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Toyota Avensis er tilgjengelig med fire bensinmotorer (1.6, 1.8, 2.0 og 2.4 liter) og én dieselmotor. Dieselmotoren har et slagvolum på 2,0 liter og yter 116 hestekrefter. Maksimalt dreiemoment er 280 Nm ved 2.000 o/min.

Avensis er også tilgjengelig i tre karosseri-varianter; sedan, kombi og stasjonsvogn. Fordi det selges tre ganger så mange stasjonsvogner som sedaner her i landet, har vi valgt å ta utgangspunkt i stasjonsvognen i vår konkurrentgjennomgang.

Business: 300.000 kroner

Den rimeligste stasjonsvognutgaven med dieselmotor heter Business og starter på 299.900 kroner. Denne grunnmodellen er brukbart utstyrt og du blir blant annet eier av sju kollisjonsputer, rattbetjent radio, manuelt klimaanlegg og elektriske vindusheiser i fordørene. En Eberspächer dieselvarmer hører også med blant standardutstyret.

Sol: 320.000 kroner

Neste utstyrsnivå heter Sol og koster 320.000 kroner. Da får du i tillegg elektronisk stabilitetsprogram (ESP), elektronisk klimaanlegg, regnsensor, automatisk nedblendbart bakspeil, elektriske vindusheiser i bakdørene, tåkelys samt skinntrukket ratt og girspakkule.

Executive: 351.000 kroner

Er du villig til å betale snaue 351.000 kroner blir du eier av en Avensis Executive. Executive kan skilte med det samme utstyret som Sol, samt elektrisk justerbare skinnseter, xenonlykter, fartsholder og aluminiusmsfelger.

Vi velger å ta utgangspunkt i utstyrsvarianten Sol, som nok vil være det smarteste valget for de fleste. La oss se på hva de viktigste konkurrentene har å by på.

Ford Mondeo

Ford Mondeo
Ford Mondeo Vis mer


Ford Mondeo 2.0 TDCi Trend koster snaue 321.000 kroner, nesten nøyaktig det samme som Avensis. Mondeo er større enn Avensis og har i tillegg en kraftigere og sterkere motor (130 hk, 330 Nm) og bedre kjøreegenskaper. Utstyrsnivået er imidlertid noe lavere, blant annet må du klare deg med manuelt klimaanlegg. Vi mener også at Avensis-interiøret er noe mer eksklusivt enn Mondeo-interiøret.

Mazda 6

Mazda 6
Mazda 6 Vis mer


Mazda 6 Exclusive TDI koster snaue 316.000 kroner og er omlag like stor som Avensis. Motoren er noe sterkere (121 hk, 310 Nm), men Mazdaen mangler elektronisk stabilitetsprogram.

Opel Vectra

Nye Opel Vectra er en stor stasjonsvogn, faktisk enda større enn Mondeo. Vectra 2.2 DTR koster drøye 321.000 kroner og er nesten like godt utstyrt som Avensis Sol. Men til tross for at motoren har hele 2,2 liter slagvolum, yter den ikke mer enn 125 hestekrefter og 280 Nm.

Konklusjon

Opel Vectra
Opel Vectra Vis mer


Vi har stor respekt for Avensis og mener at denne bilen fortjener å bli med i vurderingen hvis du vurderer en stor dieseldrevet stasjonsvogn. De viktigste argumentene for Avensis Sol er etter vårt syn interiøret, utstyrsnivået, den antatt høye kvaliteten og den antatt høye annenhåndsverdien.

Det som taler mot Avensis, er i første rekke størrelsen. Både Mondeo og Vectra er en god del større enn Avensis, noe som gir deg noen ekstra centimeter i baksetet og noen liter ekstra bagasjeplass. I tillegg er Avensis-motoren relativt svak, i hvert fall sammenlignet med Mondeo-motoren. Avensis kan heller ikke skilte med like gode kjøreegenskaper som Mondeo og Vectra.

Er plass av avgjørende viktighet for deg, velger du altså Mondeo eller Vectra. Velger du Mondeo får du den beste motoren, velger du Vectra får du den nyeste bilen.

Hvis du kan klare deg med litt mindre plass og litt svakere motor, kan du imidlertid trygt velge Avensis, som gir en revolusjonerende luksus-følelse sammenlignet med forrige generasjon Avensis.

D4-D eller D-CAT?

Konklusjon og konkurrenter


Hvis du først har bestemt deg for å velge Avensis stasjonsvogn med dieselmotor, gjenstår ett spørsmål; skal du vente på D-CAT, som kommer på markedet i mai/juni?

Er du opptatt av miljø, må svaret bli ja. Med en Avensis D-CAT i garasjen står du sterkt i fremtidige miljødiskusjoner. Ulempen er at D-CAT-utgaven vil koste 6-7.000 kroner mer. Om du er villig til å betale denne prisen for å bidra til bedre miljø, må du selv avgjøre.

 • Du finner mer informasjon om Avensis D-CAT her.
 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Toyota-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer