Konklusjon og konkurrenter

Er Toyota Avensis med dieselmotor et godt kjøp? Og hvis du først velger Avensis D4-D - bør du da velge D-CAT?

Publisert
Sist oppdatert

Toyota Avensis er tilgjengelig med fire bensinmotorer (1.6, 1.8, 2.0 og 2.4 liter) og én dieselmotor. Dieselmotoren har et slagvolum på 2,0 liter og yter 116 hestekrefter. Maksimalt dreiemoment er 280 Nm ved 2.000 o/min.

Avensis er også tilgjengelig i tre karosseri-varianter; sedan, kombi og stasjonsvogn. Fordi det selges tre ganger så mange stasjonsvogner som sedaner her i landet, har vi valgt å ta utgangspunkt i stasjonsvognen i vår konkurrentgjennomgang.

Business: 300.000 kroner

Den rimeligste stasjonsvognutgaven med dieselmotor heter Business og starter på 299.900 kroner. Denne grunnmodellen er brukbart utstyrt og du blir blant annet eier av sju kollisjonsputer, rattbetjent radio, manuelt klimaanlegg og elektriske vindusheiser i fordørene. En Eberspächer dieselvarmer hører også med blant standardutstyret.

Sol: 320.000 kroner

Neste utstyrsnivå heter Sol og koster 320.000 kroner. Da får du i tillegg elektronisk stabilitetsprogram (ESP), elektronisk klimaanlegg, regnsensor, automatisk nedblendbart bakspeil, elektriske vindusheiser i bakdørene, tåkelys samt skinntrukket ratt og girspakkule.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer