Konklusjon og konkurrenter

Den rendyrkede 206 RC skårer høyt på det sportslige. Allikevel er det konkurrenter som levere liknende.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens GTI-biler er gjerne litt småspreke varianter av en praktisk bil. Peugeot 206 RC, Mini Cooper S og Honda Civic Type R er mer kompromissløse kjørebiler, og biler som ikke alle vil trives i.

Velutstyrt

På samme måte som 206 GTI er 206 RC relativt velutstyrt. Automatisk klimaanlegg, sportsstoler i skinn og stoff, og radio/cd er på plass. I tillegg har RC-utgaven skinnkledd instrumenthus og semsket stoff i sidedører og på fronten av hanskerommet. Utvendig er det lett å legge merke til de 17-tommers standardfelgene (testbilen på bildene har 15-tommers felger for å tekkes Kong Vinter). 206 RC koster 319.300 kroner, og det er over 60.000 kroner mer enn 206 GTI.

Like artig

Samme lave komfort og store kjøreglede finner vi i Mini Cooper S. Der sørger en kompressor for at prestasjonene blir omtrent som for 206 RC selv om motoren kun er en 1,6-liter. Både 206 RC og Cooper S stikker til 100 km/t på 7,4 sekunder, og har en toppfart rundt 220 km/t. Uten ekstrautstyr koster Cooper S 291.000 kroner, og selv med oppgraderte felger og understell vil den være litt billigere enn Peugeoten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer