Konklusjon og konkurrenter

Kombinasjonen av stor dieselmotor og firehjulsdrift gjør at BMW 330 XdA opererer uten direkte konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis firehjulsdriften ikke er avgjørende, dukker en Stuttgart-konkurrent opp både foran og bak. Litt foran i løypa ligger Mercedes-Benz C 30 T AMG med en treliter med voldsomt dreiemoment.

Hvis firehjulsdrift er viktig kan vi i grunnen kun tenke oss Volvo V70 D5 AWD som et alternativ med dieselmotor ved siden av Audi A4 2,5 TDI Quattro. Begge disse sliter imidlertid med å holde følge med BMWen.

Pris

626.000 kroner koster det å fråtse i kraft, automatgir og firehjulsdrift. Klarer du deg kun med kraften, starter 330d på 566.000 kroner. I tillegg må du regne med minimum 30.000 kroner for ekstrutstyr som skinnseter og xenonlys. Testbilen hadde ekstrutstyr for over 80.000 kroner.

Bensinvarianten av 330 koster 50.000 kroner mer dieselutgaven, har 27 ekstra hestekrefter og mindre dreiemoment. Turtallsevner gjør at den både har høyere toppfart og raskere akselerasjon, men i en typisk forbikjøringssituasjon må den se seg grundig slått av dieselutgaven. Vi hadde nok gått for kreftene i dieselbilen.

Mercedes-Benz

C 30 T AMG er en spesiell bil. Den kan ikke leveres med firehjulsdrift, men hadde kanskje hatt behov for det. 540 Nm ved 2.000 o/min og 231 hestekrefter gjør at den stikker til 100 km/t på kun syv sekunder, og får en toppfart sperret på 250 km/t. Sammenliknbare tall for 330 D er 7,8 sekunder og 231 km/t. Automatgir og firehjulsdrift gjør at tallene for testbilen er 8,1 sekunder og 225 km/t.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer