Konklusjon og konkurrenter

Sterk dieselmotor og størrelse gir XL-7 klare fortrinn i forhold til konkurrentene.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Vi har valg å se nærmere på konkurrenter med dieselmotor, og i og med at ingen kan leveres som syvsetere bruker vi prisen på femseteren som sammenlikningsgrunnlag.

Storselgeren

Toyota RAV4 D-4D koster 10.000 kroner mindre enn XL-7, men den er så liten at det egentlig er riktigere å sammenlikne med lillebror Grand Vitara som er 35.000 kroner billigere enn RAV4. En toliters dieselmotor på 116 hestekrefter gjør RAV4 sprekere enn XL-7, men dreiemomentet er 20 Nm lavere. RAV4 er en typisk representant for den lille SUV-klassen med moderate terrengkjøringsegenskaper og uten lavgir. På RAV4 er elektronisk stabilitetsystem nå standardutstyr.

Likest

Den konkurrenten som kommer nærmest XL-7 er Nissan X-trail 2,2 TDI. Den er 20.000 kroner billigere, og kun 25 centimeter kortere. Fremdriften besørges av en 2,2-liter som yter 114 hestekrefter og har tilsvarende dreiemoment som XL-7. Også X-trail er litt sprekere enn XL-7, og den konkurrenten det vil være mest naturlig å ta i nærmere øyesyn hvis du vurderer nybilkjøp, særlig fordi X-trail kan leveres med elektronisk stabilitetssystem.

En annen konkurrent som også nærmer seg i størrelse er Hyundai Santa Fe 2,0 CRDi. Med en toliter på 112 hestekrefter og et dreiemoment på 255 Nm ved 2.000 o/min vil Santa Fe være den som likner mest på XL-7 i prestasjoner, også fordi den er den eneste som veier omtrent det samme. Prisen er 363.950 kroner, 14.000 kroner dyrere enn XL-7 som femseter.

Også Land Rover Freelander levers med dieselmotor. En toliters BMW-diesel på 112 hestekrefter og med et dreiemoment på 260 Nm ved 1.750 o/min har funnet veien under panseret på engelskmannen. Etter en nylig facelift har den fått trekk som gjør at den likner på storebror Range Rover, og prisen for Freelander TD4 har gått opp til 349.000 kroner. I størrelse plasserer Freelander seg mellom RAV4 og X-trail, og med hensyn til plass er den ikke en direkte konkurrent til XL-7.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter


Suzuki Grand Vitara XL-7 gir få pekepinner om fremtiden, men er en trivelig representant for de opprinnelige SUVene. Prisen og størrelsen er attraktiv, og etter en egen sammenlikning med spesielt Nissan X-trail og Hyundai Santa Fe kan XL-7 være ett fornuftig alternativ. Er ikke plass avgjørende synes vi det er andre alternativer i den lille SUV-klassen som er bedre.

Store bilder finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer