Konklusjon og konkurrenter

Sterk dieselmotor og størrelse gir XL-7 klare fortrinn i forhold til konkurrentene.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har valg å se nærmere på konkurrenter med dieselmotor, og i og med at ingen kan leveres som syvsetere bruker vi prisen på femseteren som sammenlikningsgrunnlag.

Storselgeren

Toyota RAV4 D-4D koster 10.000 kroner mindre enn XL-7, men den er så liten at det egentlig er riktigere å sammenlikne med lillebror Grand Vitara som er 35.000 kroner billigere enn RAV4. En toliters dieselmotor på 116 hestekrefter gjør RAV4 sprekere enn XL-7, men dreiemomentet er 20 Nm lavere. RAV4 er en typisk representant for den lille SUV-klassen med moderate terrengkjøringsegenskaper og uten lavgir. På RAV4 er elektronisk stabilitetsystem nå standardutstyr.

Likest

Den konkurrenten som kommer nærmest XL-7 er Nissan X-trail 2,2 TDI. Den er 20.000 kroner billigere, og kun 25 centimeter kortere. Fremdriften besørges av en 2,2-liter som yter 114 hestekrefter og har tilsvarende dreiemoment som XL-7. Også X-trail er litt sprekere enn XL-7, og den konkurrenten det vil være mest naturlig å ta i nærmere øyesyn hvis du vurderer nybilkjøp, særlig fordi X-trail kan leveres med elektronisk stabilitetssystem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer