Konklusjon og konkurrenter

Ford Mondeo er en av de største stasjonsvognene på markedet. Ghia X-versjonen er i tillegg særdeles velutstyrt. Dermed er prisen etter vårt syn ikke noe argument mot bilen.

Publisert
Sist oppdatert

383.500 kroner er faktisk en ganske god pris for en enorm stasjonsvogn med en flott dieselmotor, automatgir og en hel masse utstyr. Fordi Mondeo er så lang, 480 centimeter, finnes det i praksis bare fire stasjonsvogner som er like store eller større; Audi A6 (480 cm), BMW 5-serie (481 cm), Mercedes-Benz E-klasse (484 cm) og Saab 9-5 (483 cm).

BMW og Mercedes-Benz: Altfor dyrt

Mercedesen starter på 540.000 kroner og befinner seg dermed i en helt annen prisklasse. BMW 5-serie starter på 474.000 kroner med automatgir og da får du ikke noe i nærheten av det utstyret du får i en Mondeo Ghia X.

Saab 9-5: Dyrt

Dermed står vi igjen med Audi A6 og Saab 9-5. Sistnevnte begynner på 377.000 kroner med bensinmotor og 396.000 kroner med diesel. Skal du ha automatgir stiger prisene til 396.000 kroner med bensinmotor og 415.000 kroner med dieselmotor. Dermed blir også Saab 9-5 ganske mye dyrere enn Mondeo Ghia X, til tross for at utstyrsnivået er langt lavere. Og hvis du sverger til dieselmotor, spikres 9-5-kisten helt igjen. Til tross for at den gamle motoren har et slagvolum på 2,2 liter, yter den kun 120 hestekrefter og 280 Nm, noe som er svakt sammenlignet med Mondeo-motoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer