Konklusjon og konkurrenter

Bra motor, gode kjøregenskaper og gunstig pris, gjør at X-type Diesel hevder seg i konkurransen.

Publisert
Sist oppdatert

Den billigste versjonen av X-type Diesel starter på 365.700 kroner. Mest interessant er imidlertid toppmodellen Executive som vi kjørte. Prisdifferansen er kun i overkant av 20.000 kroner og for de pengene for du blant annet skinnseter, lettmetallfelger, konstantfartholder og elektronisk klimaanlegg.

A4, 3-serie og C-klasse

Det er de tyske konkurrentene som er mest naturlig å sammenlikne med. En Audi A4 1,9 Tdi starter på 352.300 kroner, og du må regne med å bruke litt penger på ekstrautstyr. 130 hestekrefter og 285 Nm ved 1.750 o/min gir A4 omtrent de samme ytelsene som X-type. En Audi-fordel er en sekstrinns girkasse, og den kan leveres med automatgir. Det er rart at ikke X-type har sekstrinnskasse, fetter Mondeo har det.

BMW 320d er en liten favoritt hos oss. En 2-liters motor leverer hele 150 hestekrefter og et dreiemoment på 330 Nm ved 2.000 o/min. Det gjør den kvikkere enn X-type, 0-100 km/t utføres sekundet raskere og toppfarten er 15 km/t høyere. Prisen starter på 365.000 kroner, og ekstrautstyret blir ofte en stor post i totalprisen. Også 320d kan leveres med automatgir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer