Konklusjon og konkurrenter

Bra motor, gode kjøregenskaper og gunstig pris, gjør at X-type Diesel hevder seg i konkurransen.

Publisert
Sist oppdatert

Den billigste versjonen av X-type Diesel starter på 365.700 kroner. Mest interessant er imidlertid toppmodellen Executive som vi kjørte. Prisdifferansen er kun i overkant av 20.000 kroner og for de pengene for du blant annet skinnseter, lettmetallfelger, konstantfartholder og elektronisk klimaanlegg.

A4, 3-serie og C-klasse

Det er de tyske konkurrentene som er mest naturlig å sammenlikne med. En Audi A4 1,9 Tdi starter på 352.300 kroner, og du må regne med å bruke litt penger på ekstrautstyr. 130 hestekrefter og 285 Nm ved 1.750 o/min gir A4 omtrent de samme ytelsene som X-type. En Audi-fordel er en sekstrinns girkasse, og den kan leveres med automatgir. Det er rart at ikke X-type har sekstrinnskasse, fetter Mondeo har det.

BMW 320d er en liten favoritt hos oss. En 2-liters motor leverer hele 150 hestekrefter og et dreiemoment på 330 Nm ved 2.000 o/min. Det gjør den kvikkere enn X-type, 0-100 km/t utføres sekundet raskere og toppfarten er 15 km/t høyere. Prisen starter på 365.000 kroner, og ekstrautstyret blir ofte en stor post i totalprisen. Også 320d kan leveres med automatgir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.