Konklusjon og konkurrenter

Det er jevnhet og størrelse som gjør at Mazda 3 kan hevde seg i kompaktklassen.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


For tiden er det tre sjefer i kompaktklassen; Toyota Corolla, Peugeot 307 og Volkswagen Golf. Alle produsenter med biler i denne klassen er svært spent på hvilken mottagelse markedet vil gi den nye Golfen som lanseres i disse dager.

Testbilen

Vår Mazda 3, og eneste som tilbys på markedet, hadde utstyrsnivå Touring. Det innebærer at det meste av utstyr du trenger er på plass, inkludert ting som elektronisk styrt klimaanlegg og radio. Prisen for denne varianten er 219.900, i tillegg kommer metalikk lakk som koster 4.000 kroner.

Vi synes importøren har valgt et fornuftig utstyrsnivå hvis man først kun skal tilby en variant. Det er imidlertid to ting som mangler; CD-spiller (2.060 kroner pluss montering) og elektronisk stabilitetssystem (8.000 kroner) som også gir deg antispinn.

Toyota Corolla

Corolla har ett stort fortrinn, elektronisk stabilitetssystem er standardutstyr for modellen som ligger nærmest Mazda 3 i pris. For 220.000 kroner får du en Corolla med utstyrnivå Sol. Det innebærer at det ikke skiller særlig med hensyn til standardutstyr. I praksis er derfor Corolla en billigere bil. 1,6-literen på 110 hestekrefter gjør den også litt sprekere. Corolla er på de fleste områder en litt mindre bil enn Mazda 3.

Peugeot 307

307 i XS-utførelse koster 212.100 kroner. Legger vi til elektronisk stabilitetssystem ender vi på 218.752 kroner, det vil si omtrent som Mazda 3 uten elektronisk stabilitetssystem. Det er kun små detaljer som skiller i øvrig ekstrautstyr, og 307 kjennetegnes ved et stort bagasjerom. 1,6-literen på 110 hestekrefter gjør at også 307 er litt kvikkere enn Mazda 3.

Volkswagen Golf

Nye Volkswagen Golf med tilsvarende motor koster 231.410 kroner, i tillegg kommer elektronisk klimaanlegg og elektronisk stabilitetssystem. Det betyr at prisen passerer 240.000 kroner og at Golfen er en del dyrere enn konkurrentene. Vi har ennå ikke testet bilen, men et fyldig inntrykk fra lanseringen kan du lese her. En 1,6-liter på 115 hestekrefter sørger for at Golfen akselererer som konkurrenten, og har litt høyere toppfart.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter


Mazda 3 er en god konkurrent i kompaktklassen, men sammen med Golfen finner vi den noe dyr. Den ekstra lengden gir ikke nok i form av større innvendig plass til at det gir den et fortrinn i konkurransen. Kvalitetsfølelse og kjøreegenskaper er blant de bedre i klassen, og er det som sikrer Mazda 3 plassen blant de attraktive i kompaktklassen.

Store bilder finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer