Konklusjon og konkurrenter

Det er jevnhet og størrelse som gjør at Mazda 3 kan hevde seg i kompaktklassen.

Publisert
Sist oppdatert

For tiden er det tre sjefer i kompaktklassen; Toyota Corolla, Peugeot 307 og Volkswagen Golf. Alle produsenter med biler i denne klassen er svært spent på hvilken mottagelse markedet vil gi den nye Golfen som lanseres i disse dager.

Testbilen

Vår Mazda 3, og eneste som tilbys på markedet, hadde utstyrsnivå Touring. Det innebærer at det meste av utstyr du trenger er på plass, inkludert ting som elektronisk styrt klimaanlegg og radio. Prisen for denne varianten er 219.900, i tillegg kommer metalikk lakk som koster 4.000 kroner.

Vi synes importøren har valgt et fornuftig utstyrsnivå hvis man først kun skal tilby en variant. Det er imidlertid to ting som mangler; CD-spiller (2.060 kroner pluss montering) og elektronisk stabilitetssystem (8.000 kroner) som også gir deg antispinn.

Toyota Corolla

Corolla har ett stort fortrinn, elektronisk stabilitetssystem er standardutstyr for modellen som ligger nærmest Mazda 3 i pris. For 220.000 kroner får du en Corolla med utstyrnivå Sol. Det innebærer at det ikke skiller særlig med hensyn til standardutstyr. I praksis er derfor Corolla en billigere bil. 1,6-literen på 110 hestekrefter gjør den også litt sprekere. Corolla er på de fleste områder en litt mindre bil enn Mazda 3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer