Konklusjon og konkurrenter

En nydelig storbil med en flott motor og fantastisk girkasse til under 500.000 kroner. Har konkurrentene noe å stille opp?

Publisert
Sist oppdatert

Som vi allerede har fortalt er E 200 Kompressor, som koster 494.500 kroner, et kupp sammenlignet med storebror E 240. Med en prisforskjell på hele 90.000 kroner er ikke vi i tvil om at vi hadde valgt kompressor-motoren fremfor V6eren.

Relativt dyr

Men hva skjer hvis vi tar med konkurrentene utenfor eget hus? Er E 200 Kompressor da fortsatt et kupp? Nei, samtlige konkurrenter er rimeligere enn Mercedesen. For eksempel nøyer Audi seg med 383.000 kroner for sin A6 1.8 5VT. Det betyr en besparelse på 110.000 kroner ved å velge Audi.

Eller gjør det egentlig det? Nei, for her må det understrekes at E-klasse er en svært godt utstyrt bil. Blant annet er automatgirkasse, CD-skifter, bi-xenon-lykter og metallic lakk standardutstyr. Skal du ha tilsvarende utstyr i A6 må du belage deg på å punge ut med relativt mange tusenlapper.

For gamle

Likevel er det ingen tvil om at A6 er en billigere bil enn E-klasse. Men det skulle også bare mangle. A6 kom allerede i 1997 og er en gammel bil som snart vil bli skiftet ut. E-klasse er fortsatt en ny bil. A6 er kort og godt ingen verdig konkurrent til nye E-klasse, verken når det kommer til komfort eller opplevd kvalitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer