Konklusjon og konkurrenter

Subaru G3X Justy og Suzuki Ignis SUV kan både omtales som rimelige og dyre, alt etter hva slags innfallsvinkel du har.

Publisert
Sist oppdatert
Subaru G3X Justy over, Suzuki Ignis SUV under.
Subaru G3X Justy over, Suzuki Ignis SUV under. Vis mer


Justy og Ignis koster 200.000 kroner, noe som er billig hvis du sammenligner med SUVer som Toyota RAV4 og Honda CR-V. Disse har startpriser som ligger 100.000 kroner over Justy og Ignis.

Med tanke på de to mini-SUVenes størrelse er det imidlertid mest edruelig å sammenligne dem med småbiler. Og med dette som utgangspunkt synes Justy og Ignis relativt kostbare. De fleste småbilmodellene har nemlig en startpris på mellom 140.000 og 150.000 kroner.

25.000 for firehjulsdrift

Det vi selvsagt ikke må glemme, er at disse bilene har 1,3-liters motorer som yter 94 hestekrefter. En Toyota Yaris med tilsvarende ytelser (86 hk) koster 170.000 kroner - mens du må ut med 177.000 kroner for en Honda Jazz (83 hk). Ingen av disse leveres med firehjulsdrift, noe som er standardutstyr i Justy og Ignis. Med dette som utgangspunkt kan man si at man betaler rundt 25.000 kroner for firehjulsdrift og SUV-look.

To Igniser

Vi fortalte innledningsvis at Justy/Ignis befinner seg i en relativt nybilklasse - mini-SUVene. Det vi ikke skal glemme, er at denne klassen har to elever fra før - Daihatsu YRV og Suzuki Ignis. Forvirret? Det forstår vi godt. Det fantes nemlig en Suzuki Ignis fra før også. Denne er 362 centimeter lang, japanskprodusert og koster 180.000 kroner. I likhet med storebror, Ignis SUV, leveres lille-Ignis med firehjulsdrift. Motoren er den samme, men i lille-Ignis er det ikke tatt ut mer enn 84 hestekrefter.

Rimeligere Daihatsu

Konklusjon og konkurrenter


Lille-Ignis er såpass mye mindre enn Justy og Ignis SUV, at den ikke er en reel konkurrent hvis bakseteplass er viktig. Men det finnes enda en mini-SUV; Daihatsu YRV. YRV koster 179.000 kroner, 21.000 kroner mindre enn Justy/Ignis. Motoren, en 1,3-liter, yter 87 hestekrefter og er hentet fra Toyota Yaris. YRV er 376 centimeter lang, 162 centimeter bred og 155 centimeter høy og dermed nesten nøyaktig like stor som Justy/Ignis. Utstyrsnivået er omtrent det samme, blant annet er firehjulsdrift og manuelt klimaanlegg standardutstyr.

Litt for dyre

Vi lot oss begeistre over tvillingene Justy og Ignis SUV. Men med tanke på at en såpass opplagt konkurrent som Daihatsu YRV koster 21.000 kroner mindre, ville vi tenkt oss om to ganger før vi valgte en av de to nykommerne.

Hvis du i tillegg klarer deg uten firehjulsdrift og SUV-utseende, finnes det langt bedre og rimeligere alternativer i småbilklassen. Du får full oversikt over hele småbilklassen i Den store bilveiviseren

 • Finn mer informasjon om Subaru G3X Justy og Suzuki Ignis SUV her.
 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Subaru-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Her finner du mer Suzuki-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer