Konklusjon og konkurrenter

Subaru G3X Justy og Suzuki Ignis SUV kan både omtales som rimelige og dyre, alt etter hva slags innfallsvinkel du har.

Publisert
Sist oppdatert

Justy og Ignis koster 200.000 kroner, noe som er billig hvis du sammenligner med SUVer som Toyota RAV4 og Honda CR-V. Disse har startpriser som ligger 100.000 kroner over Justy og Ignis.

Med tanke på de to mini-SUVenes størrelse er det imidlertid mest edruelig å sammenligne dem med småbiler. Og med dette som utgangspunkt synes Justy og Ignis relativt kostbare. De fleste småbilmodellene har nemlig en startpris på mellom 140.000 og 150.000 kroner.

25.000 for firehjulsdrift

Det vi selvsagt ikke må glemme, er at disse bilene har 1,3-liters motorer som yter 94 hestekrefter. En Toyota Yaris med tilsvarende ytelser (86 hk) koster 170.000 kroner - mens du må ut med 177.000 kroner for en Honda Jazz (83 hk). Ingen av disse leveres med firehjulsdrift, noe som er standardutstyr i Justy og Ignis. Med dette som utgangspunkt kan man si at man betaler rundt 25.000 kroner for firehjulsdrift og SUV-look.

To Igniser

Vi fortalte innledningsvis at Justy/Ignis befinner seg i en relativt nybilklasse - mini-SUVene. Det vi ikke skal glemme, er at denne klassen har to elever fra før - Daihatsu YRV og Suzuki Ignis. Forvirret? Det forstår vi godt. Det fantes nemlig en Suzuki Ignis fra før også. Denne er 362 centimeter lang, japanskprodusert og koster 180.000 kroner. I likhet med storebror, Ignis SUV, leveres lille-Ignis med firehjulsdrift. Motoren er den samme, men i lille-Ignis er det ikke tatt ut mer enn 84 hestekrefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer