Konklusjon og konkurrenter

RX300 befinner seg i en liten klasse med tøffe og tunge konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert

Konkurrentene er tunge på mer enn ett vis, de er fysisk tyngre, større og levert fra fabrikker som mange forbinder med prestisje. Vi mener Lexus RX300 klarer seg godt, og særlig prisen starter på 669.700 kroner. Testeksemplaret og toppversjonen koster 771.500 kroner.

Konkurrenter

Den nærmeste naturlige konkurrenten er BMW X5 3.0iA. Den henvender seg på samme måte som RX300 først og fremst til kunder som setter egenskapene på vei øverst. RX300 har en klar prisfordel - 130.000 kroner billigere som innstegsmodell, og selv toppmodellen er priset 20.000 kroner under det billigste versjon av X5 koster.

BMW får litt mer krefter ut av sin treliters rekkesekser, 231 hestekrefter og 300 Newtonmeter ved 3.500 o/min gjør at den er litt kvikkere i akselerasjonen og har litt høyere toppfart. Selv om X5 er litt kortere enn RX300 oppleves den som større innvending, og har større bagasjerom der vinkelen på bakruten ikke stjeler like mye plass.

Også Volkswagen Touareg og Volvo XC90 kan på hver sin måte gi RX300 tøff konkurranse. Touareg er sammen med M-klasse fra Mercedes-Benz, Range Rover og Toyota Land Cruiser blant bilene i klassen som har terrengegenskaper å snakke om, blant annet er de utstyrt med lavgirserie. Touareg er imidlertid den eneste som leveres med en motor og en pris som gjør det naturlig å sammenlikne med RX300.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer