Konklusjon og konkurrenter

Vi regner med at mange synes Opel Signum er en spennende bil. Den er et friskt pust inn i en satt klasse med gamle referanser, og bør være et godt alternativ til de som vurderer en stasjonsvogn.

Publisert
Sist oppdatert

Men akkurat for denne modellen er det flere ting som er mer enn en liten formalitet å komme seg rundt. For det første kan det hende at den nye karosserivarianten ikke faller i smak, men det er også flere konkurrenter som kan komme med spreke familiebiler til noe som kan ligne på fornuftige priser. Fornuftige priser i denne sammenhengen er sammelignet med hva BMW, Audi og ikke minst Mercedes koster med like stor motor.

Konkurrenter

Selv har vi falt for Signum i flere varianter, men i denne prisklassen blir det noe annet. Når en diger Ford Mondeo stasjonsvogn med 226 hestkrefter starter på 535.100 kroner blir det vanskelig å komme seg unna den. Vi har testet den og den er blant de beste forhjulsdrevne bilene vi har kjørt. Den er ikke så rent lite sprek heller. Videre har vi sansen for Volvo V70 2.5T med 210 hesters turbomotor. Den koster fra 523.900 med automatgir, men erfaringsmessig kommer det til mye ekstra før den blir skikkelig attraktiv.

Vår testede Signum kostet over 600.000 kroner så uansett er det litt å gå på, og Volvoen blir nok ikke så mye rimligere. Går du litt ned i motorstørrelse kan en utgående BMW 525 stasjonsvogn være innen rekkevidde, men vi ville nok ikke kjøpt den siden det kommer en ny modell til neste år. Citroen C5, Renault Laguna, VW Passat, Saab 9-5 og Honda Accord finnes også med modeller i denne prisklassen, men vi mener at noen modeller må finne seg i å være melk og brød biler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer