Konklusjon og konkurrenter

Jaguar har tidligere fått skryt for prisingen av XJ6 med 240 hestekrefter. Det samme gjelder for XJR som vi har kjørt nå. Mye luksus og effekt er inkludert i prisen som starter på 1.385.900 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis vi trekker frem det konkurrentene har i den samme prisklassen blir det ikke på langt nær så spreke modeller. Mercedes ligger nærmest med S500 med 306 hestekrefter og en pris på 1.362.700 kroner. BMW 745 i ligger også i nærheten av Jaguar XJR prismessig med en utropspris på 1.312.000 kroner. Audi A8 4.2 Quattro koster 1.275.700 kroner og dermed litt billigere enn Jaguaren.

Rask

Men, det kommer an på hvor treg du godtar at bilen kan være. For eksempel så er ikke BMW 745i en slapp bil, men kommer til kort mot kompressormotoren i Jaguar XJR. XJR klarer 0 til 100 kilometer i timen på 5,3 sekunder mens konkurrentene ligger på 6,3 og saktere. Skal du ha en sprekere Mercedes S-klasse en S500 må du opp på enten S 55 AMG(V8 kompressor) eller S 600 (V12 turbo) som begge har 500 hestekrefter. De koster også en god del, rundt to millioner kroner. BMW 760i (V12) med 445 hestekrefter koster drøye i 1,8 millioner kroner.

Valget

Det er nok også mange andre alternativer til de bilene vi har nevnt som er interessante i denne prisklassen. For eksempel så ligger SUV-modeller ala Porsche Cayenne, Range Rover og BMW X5 i det samme prisleiet. Det er sikkert også mange mer eller mindre tungtveiende argumenter som kan tippe valget hit eller dit. De fleste biler til 1,3 - 1,4 millioner klarer å vekke til liv ett eller annet habegjær. Vi synes XJR gir deg mye for pengene og ikke minst for du en sterk og rask bil som river litt i kroppen. Selv XJR i "skrapet" versjon er fullt kjørbar og godt ustyrt. Vi synes XJR er et prisgunstig og godt alternativ i klassen for superraske luksusbiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer