Konklusjon og konkurrenter

Det kreves mye for å hevde seg i toppen i denne klassen og BMW har nå for alvor bevist at de ligger i tet når det gjelder og utvikle innovative biler. BMW 5-serie er bedre enn både Mercedes-Benz E-klasse og Audi A6.

Publisert
Sist oppdatert

En 530 d er fullt kjørbar til 654.000 kroner som er utropsprisen på bilen med manuelt gir. Automatgiret koster 24.000 kroner og er noe som strengt tatt hører med. Active Front Steering og Dynamic Drive er også fristende og koster henholdsvis 12.900 og 24.800 kroner.

Store mengder ekstra

Bare de tre nevnte tingene koster over 60.000 kroner til sammen. Vår testbil hadde nesten 200.000 kroner i ekstrautstyr og vi har nesten litt problemer med å forestille oss hvordan den ser ut i normal utførelse. Testbilens pris på 850.000 kroner er så stiv at det nesten plasserer den i luksusklassen.

Konkurrenter

Det er i hovedsak Audi og Mercedes som konkurrerer med BMW i denne klassen. Audi har ingen dieselmotor som kommer opp på nivå med 530 d i sin A6. Det stopper på 180 hestekrefter og 370 newtonmeter. Akselerasjonstiden fra 0 til 100 kilometer på Audien er 8,8 sekunder og på 530 d er den 7,3 sekunder. Begge tall er med automatgir. Fordelen med Audien er at startprisen er over 100.000 kroner lavere enn BMW.

Mercedes starter høyere i pris enn BMW og lider i tillegg av det samme utstyrshysteriet som BMW. En E 320 CDI med 204 hestekrefter og 500 newtonmeter starter på 713.900 kroner med automatgir. Hva man skulle velge av disse to blir som finne det beste av to goder. BMW har overlegne kjøreegenskaper og kan ikke bankes på det punktet, men Mercedes har en fantastisk komfort som BMW ikke har. Er best mulig komfort viktigst spørs det om ikke E-klasse fortsatt er valget, hvis ikke er det BMW 5-serie som er det beste allroundvalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer