Konklusjon og konkurrenter

Mini Cooper S Works er blant de morsomste og raskeste bilene du kan få tak i for under 400.000 kroner. Men skuffende bremseredskap forhindrer oss i å gi kjøpsanbefaling.

Publisert
Sist oppdatert

Mini Cooper S Works koster 372.000 kroner, noe som er lite med tanke på at bilen kan skilte med 200 hestekrefter og 0 til 100 på 6,7 sekunder. Kun Honda Civic R kan skilte med lignende data - 358.000 kroner, 200 hestekrefter og 0 til 100 på 6,8 sekunder. Samtlige konkurrenter er enten dyrere (Audi A3 3.2 V6, Ford Focus RS, BMW 325Ti Compact, Subaru Impreza WRX, Seat Leon Cupra, Volkswagen Golf V6) eller tregere (Toyota Corolla T Sport).

For mange svakheter

Vi kan likevel ikke gi kjøpsanbefaling. Hvorfor? Jo, for det første fordi bremsene etter vårt syn ikke holder mål med denne motoren under panseret. I tillegg er det et poeng at Mini er en mye mindre bil enn konkurrentene og at den mangler en del utstyr. Vi irriterte oss for eksempel over at rattet kun er justerbart i høyden og at vinkelen på sitteputen ikke er mulig å justere. Vi synes også en bil i denne prisklassen burde hatt elektronisk klimaanlegg og justerbar intervallvisk.

Mange ulyder fra interiøret, dissonans når man åpner vinduet, et usedvanlig glatt ratt og et bakspeil som er litt i veien trekker også ned. Når Mini i tillegg selges med kun to år nybilgaranti, blir de negative elementene for mange til at sjarmen klarer å overdøve dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer